Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU'DAN SARIKAMIŞ'A 96 M2 DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERİLDİ

        - BOLU BELEDİYE BAŞKANI ALAADDİN YILMAZ;

        - "SARIKAMIŞ'TA TARİHİN EN BÜYÜK DESTANLARINDAN BİRİ YAZILDI"

        BÜLENT VELİOĞLU

        BOLU (İHA) - Bolu Belediyesi tarafından Sarıkamış Şehitliği'nde dalgalanması için 96 m2 büyüklüğünde dev bir bayrak gönderildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bu vatan için canını veren şehitlerimizin üzerinden Türk Bayrağı ilelebet inmeyecektir. Göynüklü Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'ya da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        Bolu Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende 96 m2 Türk bayrağı açılarak dalgalandırıldı. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, daire müdürleri ve vatandaşların katıldı. Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bundan 100 yıl önce, Birinci Dünya Savaşı'nın ağır kış şartları nedeniyle en zor cephelerinden biri olan Kafkas cephesinde büyük bir kahramanlık destanı yazıldı. Sarıkamış'ta asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, yurdun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına, istiklaline ve değerlerine kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiştir. Allahuekber Dağları'nda dondurucu soğuğa rağmen sonunu düşünmeden inançları ve vatanları uğruna kol kola şehadete yürümüş, büyük kayıplar verilmesine rağmen çıktıkları yoldan asla geri dönmemiş, fedakârlıkları ve kahramanlıklarıyla vatan sevdasının en yüce örneğini sergilemişlerdir. 90 bin vatan evladı, Sarıkamış'ta Türk Milletinin en acı destanlarından birini yazmıştır" diye konuştu.

        Yılmaz ayrıca, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit edilen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'yı da rahmetle anarak, "Hain bir saldırı sonucu şehit olan Göynüklü Piyade Uzman Çavuşumuz Ziya Sarpkaya'ya da Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimiz zaten cennetin en güzel köşelerinden birisine gitti. Fakat geride kalanlar için acı bir durum. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum ve başta ailesi olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

        (BV)

        29.07.2015 12:23:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa