Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ULUBORLU FESTİVALE HAZIRLANIYOR

        - BU YIL, DON, DOLU VE YAĞMUR GİBİ HAVA OLAYLARI NEDENİYLE ÜRÜN MİKTARINDA KAYIP YAŞANAN ISPARTA'NIN ULUBORLU İLÇESİNDE, 4 TEMMUZ'DA KİRAZ FESTİVALİ DÜZENLENECEK

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA) - Isparta'da AK Parti İl yönetiminin ilçelerdeki iftar programları, kiraz üretiminde önemli bir yere sahip Uluborlu ilçesinde devam etti.

        İftarı Uluborlu halkı ile birlikte açan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve il yöneticileri kiraz üreticileri ile de görüşerek bilgi aldı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "Uluborlu halkı çalışkan ve üretici yapısı ile kirazını bir dünya markası haline getirdi. Ama bu yıl hava koşulları kiraz üretiminde ciddi bir düşüş yaşanmasına neden oldu. Devletimiz üreticinin yaralarını sarmak için çiftçilerimize destekleme yapmış olsa da kiraz üretiminde yaşanan düşüş üzücü" diye konuştu.

        Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi de yaptığı açıklamada her yıl geleneksel olarak düzenlenen kiraz festivalinin 39'uncusunun 4 Temmuz Cumartesi günü yapılacağını söyledi. Başkan Ünverdi, "Bu yıl maalesef don, dolu ve yağmur kiraz üretimimizi düşürdü. Ama geleneksel hale gelen festivalimizi yapacağız. Festivalin Mübarek Ramazan ayı içerisinde yapılacak olması nedeniyle Tasavvuf Müziği konseri verilecek ve semazen gösterileri yapılacak. En iyi kiraz üreticisi yarışmamız da yapılacak. Uluborlu Kiraz Festivali Isparta'nın hiç aksamadan yapılan en eski festival programı. Uluborlu dışında yaşayan hemşehrilerimiz festival vesilesi ile memleketlerine geliyor. Bu nedenle Uluborlu'dan çok dışarıdaki hemşehrilerimiz festival gününü dört gözle bekliyor" dedi.

        (FK-SK-Y)

        29.06.2015 14:59:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa