Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BUCAK'TA 40 DEKAR ALANDA 16 BİN YABANİ ZEYTİN AĞACI AŞILANDI

        MEVLÜT AKÇA

        BURDUR (İHA) -Burdur'un Bucak ilçesinde yabani zeytinlere kaliteli verim sağlanması için zeytin aşısı yapıldı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylüsüne katkı sağlamak amacı ile Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bucak ve Ağlasun ilçelerinde yabani zeytinlere aşı yapıldı. Ağlasun ilçesinde Orman İşletme Şefliğince 270 dekar sahada 14 bin, Bucak'ta ise Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 40 dekar alanda 16 bin yabani zeytinlere kaliteli zeytin aşısı yapıldı.

        Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci yaptığı açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz son yıllarda millet ormancılığı anlayışı ile hareket etmektedir. Bizde bu anlayış çerçevesinde hareket ederek bölgemizde 'Delice' diye adlandırılan yabani zeytinlerin aşılamasını yaptık. Çalışma yapılan sahaların ürünlerinden faydalanmaları amacıyla orman köylüsüne sertifikayla aşılanan ağaçların dağıtımını yaparak, delice zeytinlerinin aşılanması projesi ile orman köylüsüne ek gelir sağlamış olacağız" dedi.

        (MA-SK-Y)

        19.06.2015 16:13:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa