Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKDK'YA İLK PROJE, SÜT HAYVANCILIĞINDAN

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA) - TKDK tarafından Burdur'da 14. Başvuru Çağrı Dönemi'nde kabul edilen ilk projenin, Tefenni ilçesinden bir girişimci tarafından yapıldığı açıklandı.

        40 yaş altında olması nedeniyle yüzde 5 daha fazla hibe desteğinden yararlanabilecek olan ve süt hayvancılığı sektöründen başvurusu kabul edilen projenin 2 milyon 900 bin TL bütçeli olduğu belirtilirken, proje sahibi Ali Bozkurt, TKDK ve verdiği destekleri uzun zamandır takip ettiğini, 14. Çağrı Dönemi'nde süt hayvancılığından da proje kabul edileceğini öğrenince, proje hazırlıklarına başladığını ve 4 Haziran 2015 tarihinde projeyi teslim ettiğini belirtti.

        Projenin 1 milyon 580 bin TL hibeye tekabül ettiğini dile getiren TKDK İl Koordinatörü Selami Okka ise, "Tefenni'de yapılacak olan bu yatırımda, yatırımcımızın hem genç olması hem de yatırım alanının dağlık alan listesinde olması sebebiyle desteklerimizin üst limiti olan yüzde 65 oranında hibe ödenmesi planlanmaktadır. Bu da yaklaşık 1 Milyon 850 Bin TL hibeye tekabül etmektedir" dedi. 14. Çağrı Dönemi'nde proje kabulünün son tarihinin 10 Haziran'a kadar uzatıldığını belirten Okka, vatandaşların proje teslimi için son günü beklememesini istedi.

        (HG-SK-Y)

        05.06.2015 13:15:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa