Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR'DEN İÇME SUYUNA DEV YATIRIM

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelindeki 35 ayrı bölgeye toplamda 34 bin metreküplük içme suyu deposu yapacak.

        30 Mart seçimlerin ardından kent genelinde hizmet veremeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha nitelikli ve yeterli içme suyu temini için dev bir projeye daha imza atıyor. Kent merkezinde olduğu gibi tüm ilçelerde de vatandaşların nitelikli ve yeterli içme suyuna kavuşması için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve bağlı mahallelerinde ömrünü tamamlayan içme suyu depolarını yenilemek için çalışma başlattı. Uzun yıllar önce yapıldığı ifade edilen bazı içme suyu depolarının çok eski ve yıkılmak üzere olduğunu tespit eden DESKİ, depoların gerek yeterlilik gerekse nitelik bakımından günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığını belirledi. Yapılan çalışma ile 35 ayrı bölgedeki içme suyu deposunun yenilenmesine karar verildiği, 24 ayrı bölgedeki içme suyu depo ihalesinin tamamlandığı ve bazılarının da inşaat çalışmalarının başladığı kaydedilirken, 11'inin ise ihale süreçlerinin devam ettiği belirtildi.

        Bazı bölgelerdeki su deposu inşaatlarının başladığı kaydedilirken, yeni yapılacak içme suyu depolarının yer ve isimlerinin şu şekilde olduğu ifade edildi:

        "Kale-Tavas bölgesinde Bozdağ Kayak Merkezi (2), Solmaz, Avdan, Karaköy, Belenköy ve Kayaca Mahallesi'nde 7 adet, Acıpayam-Çameli bölgesinde Aliveren, Eskiköy, Pınarbaşı, Kalınkoz veYaylapınar Mahallesi'nde 5 adet, Çardak-Bozkurt-Honaz-Pamukkale bölgesinde Kocabaş, Pamukkale, Güzelpınar, Mecidiye, Yukarıdağdere, Haytabey, Mahallesi'nde 6 adet, Buldan-Güney-Sarayköy-Merkezefendi bölgesinde Ada, Yeniçam, Aşağıçeşme, Yeşilyurt, Tosunlar ve Çakmak Mahallesi'nde 6 adet olmak üzere toplamda 24 içme suyu deposu yapılacak."

        DESKİ Genel Müdürlüğü'nün Denizli genelinde 35 adet toplamda 34 000 metreküplük içme suyu deposu yapacağı kaydedilirken, Bekilli Merkez (2), Süller (2), Çivril Merkez, Haylamaz, Ovacık, Alikurt, Kızılcabölük, Söğüt ve Kelekçi'de yapılacak 11 depo için ihale sürecinin kısa süre sonra tamamlanacağı işaret edildi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugüne kadar tüm hizmetlerde önceliklerinin "insan" olduğunu vurgulayarak, Denizlililerin daha sağlıklı ve nitelikli içme suyuna kavuşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydetti. Büyükşehir ile birlikte gerek alt yapı gerekse diğer yatırımların artarak devam edeceğini işaret eden Başkan Zolan, "Denizli'de ne varsa ilçelerimizde de o olacak' diyerek yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada 'çare olunamaz' denilen bir çok sorunu çözerek vatandaşlarımızın dertlerine derman olduk. Hizmetlerimiz kentin en ücra köşesine kadar ulaşıyor. Hedefimiz alt yapıda kent genelinde aynı standardı yakalamak. Bundan da başarılı olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz olsun. Yeter ki istikrarımız sürsün, kardeşliğimiz daim olsun" dedi.

        (EV-SK-Y)

        04.06.2015 15:59:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa