Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERKOÇ: "ZORLU BİR COĞRAFYAYA HİZMET VERİYORUZ"

        MURAT SÜRÜCÜ

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, belediye olarak oldukça zorlu ve dağınık bir nüfusa hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

        Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Türk İslam Karakoç, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve beraberindeki heyet, Elbistan'a bağlı uzak mahallelerde incelemelerde bulundular ve vatandaşlarla görüştü.

        Büyükyapalak, Çatova ve Doğan Mahalleri başta olmak üzere çok sayıda mahalleyi ziyaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gezdiği yerlerde büyükşehir olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı ve 7 Haziran'da yapılacak seçimler için AK Parti'ye destek istedi.

        Çatova Mahallesi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak oldukça zorlu ve dağınık bir nüfusa hizmet vermeye çalıştıklarını aktardı. Erkoç, "Biz yeni büyük şehir olduk, hem de bütün şehir olduk. Gaziantep ya da Konya gibi değiliz. Gaziantep nüfusunun yüzde 90'ı merkezde yaşıyor. Bizim ağırlığımız kırsalda. Kayseri de aynı şekilde. Kayseri'de 1 milyon 250 bin nüfus var. Bunun 1 milyonu merkezde Bizim 1 milyon 100 bin nüfusumuz var 500-600 bin kişi merkezde yer alıyor. Zor bir coğrafyadayız. Yapılanmamızı tamamladık. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Yol ihalemizi yaptık. Bin 500 km'lik yol ihalesi yaptık. Buraları yapacağız. Müteahhit firma geldi Elbistan merkezden başladı. Merkez mahallelerde çalışmalar sürüyor. Ekinözü'nde aynı şekilde. Buralar bizim için çok önemli" dedi.

        Huzur ve istikrar ortamının önemine değinen Başkan Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bazıları bu kadar yatırım kararı alıyorsunuz korkmuyor musunuz diyorlar? Neden korkayım. İstikrar ve huzur var. Güçlü bir Başbakan ve hükümet var. Kaynaklar her yıl bereketlenmekte. İhale yapıyoruz yüzde 45 iskonto ile gidiyor. Bizler ak kadrolarız. Kaynakları en iyi şekilde kullananlarız. Türkiye'nin en büyük baraj projeleri Elbistan ovasında bulunuyor. Adatepe barajının kanal yapım ihalesi 23 Haziran'da yapılacak. GAP'tan sonra en büyük sulama projesi burada. Elbistan Ovası'nda. Bizde DSİ ile birlikte bölgeye içme suyunu getirelim diye uğraşıyoruz.

        Buraya Afşin-Sarımağara kaynaklarından su getirme projemiz var. Şuan proje aşamasında. Cazibeyle gelecek, elektrik harcamayacağız. Biz son 5 yıl içerisinde inşallah göreceksiniz bu memleketin her şeyini değiştireceğiz. Merkezde ki mahalleler nasılsa Elbistan'a bağlı mahallelerde aynı olacak. Gerekli ihalelerimizi yaptık. Burada dikkat etmemiz gereken şey istikrar ve huzur ortamıdır. Birileri Türkiye'yi kaos ortamına çekmeye çalışıyor. 7 Haziran'da siyasi istikrarsızlık çıkarıp Türkiye'yi nasıl kaosa göndeririz hesabını yapıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Uyuyan dev yeniden ayağa kalktı. Bir dönem ülkeyi IMF yönetirdi. Şimdi güçlü hale geldik. Kendi kendimizi yönetiyoruz."

        Milletvekili adayı Türk İslam Karakoç ise gezilen mahallelerde seçimlerde destek talebini iletti.

        (MRT-ADN-Y)

        03.06.2015 15:20:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa