Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN'DA SEBZE KURUTMA PROJESİ KAPSAMINDA 160 BİN FİDE DAĞITILDI

        MEHMET DAĞLI

        KARAMAN (İHA) - Karaman'da "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" kapsamında üreticiye 160 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

        İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Karaman'da tarımsal arazi varlığı kısıtlı olan ve geçimini tarım ve hayvancılıktan temin eden dağ köyleri, coğrafi yapısı, iklim şartları ve arazi yapısın meyilli ve küçük olması gibi nedenlerle tarımsal faaliyetlerin sınırlı olarak yapılabildiği bir bölgedir. Bu bağlamda 2014 yılında İlimizin dağ köylerinde Bakanlığımız Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" uygulanarak başarı ile sonuçlandırılmıştır. Projenin başarısı ve üreticilerimizin memnuniyet ve talepleri doğrultusunda 2015 yılında da uygulanacak olan projeye 3 ilçemiz ile yeni köyler ilave edilmiştir. Proje, Morcalı, Çukurbağ, Narlıdere, Değirmenbaşı, Göcer, Pınarbaşı, Bucakkışla, Çatak ve Yeşildere köylerimiz ile Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler İlçelerimizde yürütülecektir. Proje ile bölgedeki çiftçilerimizin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve artırılmasına katkı sağlanarak refah seviyesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Böylece dağ köylerinde yaşayan üreticilerimizin geçimlerini sağlamak için şehirlere göç eden nüfusunun istihdamına katkı sağlanarak, alternatif gelir kaynakları sunulacaktır. Özellikle kadın çiftçilerimizin sosyo-ekonomik yönden durumlarının iyileştirilmesine faydalar sağlayacak olan proje ile açık tarlada sebze yetiştiriciliği ve sebze kurutma konularında bilinçli üreticiler olmaları sağlanarak, daha kaliteli ve bol ürün yetiştirmelerini öğretmek, yetiştirilen ürünleri kurutarak daha iyi fiyattan satmalarını sağlayarak, gelir düzeylerini artırmak, kurutma tekniğiyle üretilip hazırlanan ürünler ile yeni bir pazar ve tüketim alışkanlığı oluşturmak hedeflenmiştir" denildi.

        (MD-AH-Y)

        02.06.2015 16:42:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karaman İlçeleri
        Tüm Karaman Haberleri
         Karaman

        Karaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa