Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADIN EĞİTİM KÜLTÜR MERKEZİ'NDEN DÖNEM SONU SERGİSİ

        - SUDANLI BAKAN VE BÜROKRATLAR SÜPRİZ ZİYARET

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerlerinin hazırladığı dönem sonu sergisi halkla buluştu.

        Kadın Eğitim Kültür Merkezi binasında gerçekleştirilen açılışa AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, daire amirleri ve çok sayıda bayan katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Biz kadın çalışmalarında da diğer illere, diğer belediyelere örnek bir belediyeyiz. 7 aylık süre içerisinde 22 branşta bin 371 hanımefendi faydalandı. Bunlardan 497 kursiyerimize de sertifikalarını vereceğiz. Bir hanımefendi buraya girdiği zaman her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek, sosyal aktivitelerini yerine getirebilecek donanıma ve imkânlara sahip. Çankırı'da yaşayan kadınlarımız için 9. merkezimizi de açıyoruz. Burada yaşayan insanlarımız burada yaşayan hanımlarımız burada yaşayan evlatlarımızın daha iyi hizmet görebilmeleri için biz yaptığımız faaliyetlerle, yaptığımız icraatlarla göstermişiz, ispatlamışızdır. Çok daha farklı çalışmalar inşallah sizleri bekliyor teknik ekibimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şehirde daha güzel çalışmaların olabilmesi için sizlerin de desteğine, gayretine ve çalışmasına ihtiyacımız var bunu da bizlerden esirgemeyin." dedi.

        Milletvekili Hüseyin Filiz ise yaptığı konuşmada İrfan Dinç Başkanlığındaki Çankırı'daki belediyecilik anlayışının Türkiye'de örnek olduğunu belirtti. Misafir ettiği birçok milletvekili arkadaşının Kültür Merkezinin Türkiye'de bir benzerinin olmadığını ve Çankırı'da kadınlara ne kadar önem verildiğine hayran kaldıklarını ifade etti.

        Hüseyin Filiz, "Allah, sizlere verdiği analık, merhamet ve evlat yetiştirme duygusunun bir benzerini erkeklere vermemiş. Bu yüzden bizim size vereceğimiz destek helali hoş olsun. "diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi kesildi ve sergi ziyaretçi akınına uğradı.

        SUDANLIK BAKANLARDAN SÜPRİZ ZİYARET

        Çankırı Belediyesi kadın Eğitim Kültür Merkezinin dönem sonu sergisi, birçok konuğa ev sahipliği yaptı. Sergiye, Çankırı'daki protokolün dışında Sudanlı Bakanlar, Meclis Komisyon Başkanı, Sudan Büyükelçisi, Sudan Orta Darfur Valisi ve eşi de katıldı. Sergiyi büyük bir ilgi ile gezen Sudanlı misafirler, el emeği ürünleri detaylı olarak inceledi ve ürünler hakkında bilgi aldı.

        (MT-BÖ)

        27.05.2015 13:57:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa