Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT'TA SÜT ÜRETİMİ ARTIYOR

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat'ta 2015 yılı itibarı ile 215 bin 515 adet büyükbaş hayvan, 350 bin adet küçükbaş hayvan bulun bulunduğunu, 2014 yılında pazarlanan süt miktarının ise 23 bin 343 ton olduğunu söyledi.

        21 Mayıs Dünya Süt Günü münasebetiyle Yozgat'ın Saraykent ilçesinde program düzenlendi. Saraykent Süt Üreticileri Birliği ve İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen programa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öcal ,İl Müdür Yardımcımız Özgür Memiş ,İlçe Müdürleri, ziraat odası başkanları, birlik başkanları ve çiftçiler katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Saraykent Süt Üreticiler Birliği Başkanı Necmettin Kaya, ilçemizdeki sütün değerlendirilmesi noktasında son iki yılda önemli gelişmeler kat edildiğini belirterek, mevcut süt üretimini artırmak ve sütün toplanmasında daha da iyi çalışmalar yapacaklarını söyledi.

        Daha sonra konuşan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, sütün insan beslenmesindeki önemine değinerek, sütün pazarlanmasının ve soğuk zincirin önemini vurguladı. Yozgat'ta 2015 yılı itibarı ile 215 bin 515 adet büyükbaş hayvan, 350 bin adet küçükbaş hayvan bulunduğuna değinen Özdemir, " 2014 yılında pazarlanan süt miktarımız 23 bin 343 tondur. Bu miktar süt için üreticilerimize ödediğimiz destekleme miktarı bir milyon 216 bin 550 TL'dir. Ayrıca 2014 yılında süt desteklemesi yanında anaç sığır, buzağı, besilik erkek sığır desteklemesi, anaç manda desteklemesi, anaç küçükbaş hayvan desteklemesi, arılı kovan desteklemesi olarak ilimiz genelinde yetiştiricilerimize 14 milyon 403 bin 80 TL destekleme ödemesi yapılmıştır" dedi.

        Açılış konuşmalarının ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim İlker İpek tarafından tarafından "Süt Sığırcılığına Genel Bakış", Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr.M.Akif Boz tarafından da "Hayvan Besleme" konularında bilgi verildi.

        (ÖE-AÖ-Y)

        23.05.2015 13:28:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa