Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'taki bir ortaokulda görev yapan öğretmenler, işitme engelli öğrencileriyle daha iyi iletişim kurmak amacıyla öğrendikleri işaret diliyle klip çekerek, sosyal medyada paylaştı.

        Tokat'ta işitme engelliler ortaokulu bulunmadığı için geçen yıl bir süre Amasya'daki Lokman Hekim İşitme Engelliler Ortaokulu'na yatılı olarak devam eden Nisanur Korkmaz, ailesini özleyince Tokat TOKİ Ortaokulu'na kayıt yaptırdı.

        İşaret dili bilmemeleri nedeniyle 8. sınıfa giden Nisanur ile iletişim kurmakta zorluk çeken öğretmenleri, bu eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezinde işaret dili eğitimi almaya karar verdi.

        Okulun 12 öğretmeni, bir ay boyunca ders saatlerinden sonra aldıkları kursun ardından işaret dilini öğrendi.

        Artık Nisanur ile rahatça anlaşabilen öğretmenler, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla da 2 gün süren çalışma ile "Benim adım öğretmen" şarkısına işitme diliyle klip çekti.

        Öğretmenlerin sosyal medyada da paylaştığı klip, oldukça ilgi görüyor.

        Okulun Müdür Yardımcısı Sadettin Yazıcı, AA muhabirine, öğretmenlerinin işitme engelli öğrencileri Nisanur ile iletişimde sorun yaşaması üzerine çözümü işaret dilini öğrenmekte bulduklarını söyledi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Halk Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle işaret dili kursu aldıklarını aktaran Yazıcı, artık Nisanur ile birbirlerini anlamaya başladıklarını, böylece önemli bir sorunun ortadan kalktığını vurguladı.

        Matematik öğretmeni Meryem Arcı da iletişim kuramadıkları için Nisanur'un okula çok fazla devamsızlık yaptığını anlatarak, "İşaret dili kursu almaya başladıktan sonra Nisanur ile iletişimimiz gelişti. O da bu durumdan hoşnut olduğu için okula sürekli gelmeye başladı." dedi.

        Arcı, yeni öğrendikleri işaret diliyle Öğretmenler Günü dolayısıyla klip çekip farkındalık oluşturmak istediklerini aktararak, klipten sonra öğrencilerinden de olumlu dönüşler aldıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa