Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM/ERZİNCAN (AA) - Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

        Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede dün akşamdan itibaren etkisini gösteren yağış nedeniyle kar kalınlığı Erzurum kent merkezinde 7, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı.

        Erzurum-Bayburt karayolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece bazı tırlar yolda kaldı. Bölgede araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Ekipler, yoldan büyük ve zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

        Erzurum-Tekman karayolu ile Şenkaya ilçesindeki Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolu da hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapandı.

        Ekipler, yolların açılması için 350 kişilik ekip ve araçlarla çalışmaları sürdürüyor.

        - Erzincan

        Erzincan İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşamdan itibaren etkili olan kar ve tipi nedeniyle kent merkezinde 1, ilçelerden Refahiye'de 55, Tercan'da 10, Çayırlı'da 5, Otlukbeli ve Üzümlü'de 2'şer olmak üzere toplam 75 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresine bağlı 12 ekip, 6 greyder, 2 kepçe, 1 kanal kazıcı ve 3 arazi aracıyla köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        - Kar yağışı devam edecek

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava çok bulutlu ve aralıklı yağışlı olacak. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

        Rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

        Bölgede en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Erzurum'da 3, Kars'ta 2 derece ölçüldü. Sıcaklık Ağrı'da sıfır, Erzincan ve Tunceli'de 1, Iğdır'da 4 derece kaydedildi.

        Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli ve Iğdır'da 6, Erzincan'da 4, Ağrı'da 2, Ardahan ve Kars'ta sıfır, Erzurum'da sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

        Bölgede soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma ile tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa