Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kanalizasyon şebekeleri ile 2016'da toplanan 4,5 milyar metreküp atık suyun yüzde 40,4'ü denize, yüzde 48'i akarsuya boşaltıldı.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılına ilişkin belediye atık su istatistiklerini açıkladı.

        Buna göre, bin 397 belediyeden bin 338'ine kanalizasyon şebekesi ile hizmet verildiği tespit edildi. Kanalizasyon şebekeleri ile toplanan 4,5 milyar metreküp atık suyun yüzde 40,4'ü denize, yüzde 48'i akarsuya, yüzde 2,8'i baraja, yüzde 1,8'i göl-gölete, yüzde 0,5'i araziye ve yüzde 6,5'i diğer alıcı ortamlara deşarj edildi.

        - Deşarj edilen atık suların yüzde 85,7'si arıtıldı

        Kanalizasyon şebekesinden deşarj edilen 4,5 milyar metreküp atık suyun 3,8 milyar metreküpü atık su arıtma tesislerinde arıtıldı. Arıtılan atık suyun yüzde 44,5'ine gelişmiş, yüzde 31,6'sına biyolojik, yüzde 23,6'sına fiziksel ve yüzde 0,3’üne doğal arıtma uygulandı.

        Arıtılan atık suyun yüzde 44,9'u denize, yüzde 45'i akarsuya, yüzde 2'si baraja, yüzde 1,4’ü göl-gölete, yüzde 0,4’ü araziye ve yüzde 6,3'ü diğer alıcı ortamlara aktarıldı.

        Kanalizasyon şebekesiyle hizmet verilen belediye nüfusunun 2016 itibarıyla Türkiye nüfusu içindeki payı yüzde 84,2, toplam belediye nüfusu içindeki payı ise yüzde 89,7 olarak tespit edildi. Atık su arıtma tesisleriyle hizmet verilen belediye nüfusunun oranı ise Türkiye nüfusu içinde yüzde 70,2, toplam belediye nüfusu içinde yüzde 74,8 olarak hesaplandı.

        Belediyeler tarafından kanalizasyon şebekesiyle deşarj edilen kişi başı günlük ortalama atık su miktarının 183 litre olduğu görüldü. Üç büyük şehirde ise günlük kişi başı ortalama atık su miktarı İstanbul için 226, Ankara için 162, İzmir için 195 litre oldu.

        Belediye Atık Su İstatistikleri Anketi, Türkiye’deki tüm belediyelere uygulanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa