Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya Valisi Osman Varol, Merzifon ilçesinde yaşayan Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden 103 yaşındaki Mukime Furatoğlu’nu evinde ziyaret etti.

        Çiçek takdim ettiği Furatoğlu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Varol, "Yaşayan değerlerimizle bir arada olmaktan, ellerini öpmekten son derece mutluyuz. Değerli öğretmenimizle gerçekleştirdiğimiz sohbetten keyif aldık." dedi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Furatoğlu ise öğretmenliğe 1935 yılında başladığını, 1971 yılına kadar Türkiye'nin birçok yerinde görev yaptıktan sonra emekli olduğunu anımsattı.

        İlerleyen yaşına rağmen okula ve öğrenciye özleminin hiç tükenmediğini anlatan Furatoğlu, "Eğitime veda etmenin burukluğunu yaşıyorum. 36 yıl rüzgar gibi geçti. Öğrencilerim, meslektaşlarım hala aklımda. Öğretmenlik hayatımda veliler bizlere 'eti senin kemiği bizim' derlerdi. Şimdi gördüğüm kadarıyla bu anlayış yok. Sevgi, saygı eski dönemlerde kaldı. Öğretmenlere tavsiyem yavrularımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılasınlar." diye konuştu

        Emeklilik hayatında Avrupa'yı gezdiğini dile getiren Furatoğlu, "Türkiye'nin taşı, toprağı Avrupa'da yok. Çok temiz, bakımlı ama ruh yok. Doğa yok. Türkiye'miz bambaşka. Türkiye diğer ülkelerle mukayese edilemez." dedi.

        Ziyarette Vali Varol’a Merzifon Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat da eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa