Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri ile beraberindeki heyet, Samsun'da temaslarda bulundu.

        Sabri ile üniversite, vakıf ve spor kulübü temsilcileri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti.

        Daha önce Samsun'dan Kudüs'e giden heyetin Filistinlilerin gönlünü fethettiği belirten Sabri, "Filistinliler Türkleri çok seviyor. Filistin ve Samsun arasında sağlanacak kültürel ve eğitimsel anlaşmanın imzalanması için bu toplantının faydalı olacağını düşünüyoruz. Ekonomi, siyaset, kültür ve eğitim alanlarında Kudüs ile Samsun arasında birçok anlaşma sağlanacaktır. Bu anlaşmaların sözde kalmayacağını düşünüyoruz." dedi.

        Türkiye'nin bölgede siyaseten çok büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Sabri, "Bizim birlik ve beraberlik içerisinde olma mecburiyetimiz var. Bir başarı sağlanacaksa bu Türkiye'nin öncülüğünde olacaktır." ifadesini kullandı.

        Genç de Kudüs'ün insanlığın aklı olduğunu, dünyadaki insanlık sorununun bitmesinin Kudüs'ün özgür olmasından geçtiğini söyledi.

        Yaklaşık 2 ay önce sivil toplum örgütü temsilcileriyle Kudüs ziyareti gerçekleştirdiklerini anlatan Genç, şöyle konuştu:

        "Kudüs ziyaretinde İsrail'in zulmü altındaki Müslümanlara destek olduk. Kudüs halkı, bize geçmişte ecdadımızın yaptıklarını ve bugün sorumluluklarımızı hatırlattı. Bütün dinlerin özgürce yaşadığı o coğrafya bugün yeniden buna ihtiyaç duymaktadır. İnsanlık özgür olacaksa insanlık huzur içerisinde yaşayacaksa, Myanmar'daki, Filistin'deki, Suriye'deki sorunlar bitecekse bu, Kudüs'ün özgür olmasından geçmektedir. Orası özgürlüğüne ulaştığında dünyadaki bütün insanların özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum."

        Canik Belediyesi olarak Kudüs halkının yanında yer almak ve Kudüs davasını sürdürmek amacıyla projeler geliştirdiklerini aktaran Genç, okulların yarı yıl tatilinde gençleri Kudüs ile buluşturacaklarını söyledi.

        Sabri ve beraberindeki heyet, Vali Osman Kaymak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Murzioğlu ile MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan'ı da ziyaret etti.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa