Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile iş adamlarının da bulunduğu 18'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen H.A, 2000 yılına kadar bu örgütün içinde yer aldığını, 2007 yılına kadar da zaman zaman oturmalara katıldığını söyledi. H.A, kendisini bu örgütle tanıştıran kişinin tutuksuz sanıklardan İsmail Rüşdü T. olduğunu ifade etti. 1997-1999 yıllara arasında GESİAD il başkanlığı yaptığını anımsatan H.A, tutuklu sanıklardan Ekrem H'nin, ildeki mütevelli heyetinde olduğunu ve oturumlara hocalar gelmediği zaman kendisinin sohbet verdiğini anlattı.

        H.A, tutuksuz sanıklardan Abdullah E'nin "örgütün abisi" olduğunu da öne sürdü.

        Tanık H.A, örgüt tarafından Marmaris yat limanından yurt dışına para sevkiyatı yapıldığını da savundu.

        Tanık M.E. ise organize sanayi bölgesinde çelik kapı işi yaptığını söyledi. Oturmalara 3-4 defa katıldığını kaydeden M.E, kurban parası ve burs yardımda bulunduğunu, Hamdi K'ye 10 bin dolar verdiğini iddia etti.

        Ara verilen duruşmaya, yarın diğer tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa