Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ortadoğu ve Afrika'yı kapsayan bölgenin toplam satıştaki payının sadece yüzde 1,8 olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, "Bu da gösteriyor ki e-ticaret konusunda geleceğe dönük planlarımızı titizlikle yapmamız ve ülkelerimiz arası işbirliğinin tesisiyle bu pastadaki payımızı artırmamız lazım." dedi.

        Bakan Arslan'ın moderatörlüğünde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT'nin bir otelde düzenlediği Uluslararası e-Ticaret Konferansı kapsamında "Postanın dijital dönüşümü ve e-ticaret" konulu "Bakanlar yuvarlak masa toplantısı" yapıldı.

        Arslan, toplantıda, 2016'da global perakendede e-ticaret hacminin 1 trilyon 860 milyar dolar olduğunu söyledi.

        Bu rakamın artmaya devam ettiğini aktaran Arslan, "E-ticaret hacminin 2021'de neredeyse 2,5 kat büyümesiyle 4 trilyon 480 milyar dolara çıkması öngörülüyor. Keza 2016'da e-ticaretin payı toplam global perakende pazarının yüzde 8,7'sine tekabül ederken, 2021 yılında bu oran yüzde 15,5'e çıkacak." diye konuştu.

        Rakamların devasa boyutlarda ve e-ticaretin büyüme hızının baş döndürücü olduğunu anlatan Arslan, benzersiz hızla büyüyen bu sektörün yeniliklerini çözmek, sektörün gelişimiyle ortaya çıkan sorunlarla baş etmek ve sektörün büyümesini desteklemek açısından büyük öneme haiz olduğunu vurguladı.

        Arslan, 2016'da perakende satışlarının yüzde 12,1'inin Asya-Pasifik ülkelerinde gerçekleştiğini belirterek, "Ne yazıkki Ortadoğu ve Afrika'yı kapsayan bölgenin toplam satıştaki payı sadece yüzde 1,8 olarak kayıtlara geçmiş. Bu da gösteriyor ki e-ticaret konusunda geleceğe dönük planlarımızı titizlikle yapmamız ve ülkelerimiz arası işbirliğinin tesisi ve bu pastadaki payımızı artırmamız lazım." diye konuştu.

        Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ismir Jusko da e-ticarette yeni iş fırsatları verimliliği artırma ve maliyeti düşürme fırsatları ortaya çıktığını dile getirdi.

        Gelişen teknolojilerin Bosna ekonomisinin rekabet edebilir olmasına katkı sağladığının anlatan Jusko, internetin iş yapma şekillerini kayda değer şekilde değiştirdiğini dile getirdi.

        Toplantının sonunda Bakan Arslan, konuk bakan ve bakan yardımcılarına plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa