Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülke genelinde orman köylerinde yaşayan vatandaşlara verdikleri desteğin hız kesmeden sürdüğünü bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan Zonguldak, Bartın ve Karabük'te yaşayan orman köylülerine desteklerin sürdüğü belirtildi.

        Son 14 yılda çeşitli alanlarda verilen destekler ile bu illerde yaşayan orman köylülerine yaklaşık 54 milyon liralık hibe sağlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylülerinin gelir düzeylerini artırarak bu vatandaşların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirdiği projeleri ara vermeden sürdürüyor. Bölgenin coğrafi şartları gözetilerek uygun projeleri hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, manda yetiştiriciliği, fenni arıcılık başta olmak üzere çeşitli projelere son 14 yılda yaklaşık 54 milyon liralık destek verdi. Bu desteklerin yaklaşık 10 milyon 97 bin lirası Bartın'da yaşayan bin 473 aileye, yaklaşık 15 milyon lirası Karabük'te yaşayan bin 681 aileye ve yine yaklaşık 29 milyon liralık kısmı ise Zonguldak'ta yaşayan 8 bin 265 aileye verildi."

        - Ormanda çalışanlara 2017'de 156 milyon lira ödeme yapılacak

        Açıklamada, bu yıl da bu illerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteklerinin devam ettiği belirtilerek, birçok alanda orman köylülerine verilen destekler çerçevesinde, 2017 yılında Bartın'da 66 aileye 1 milyon lira, Karabük'te 94 aileye 1 milyon 458 bin lira ve Zonguldak'ta 236 aileye 3 milyon 510 bin lira olmak üzere toplam 396 aileye 5 milyon 996 bin lira kredi ve hibe desteği sağlandığı aktarıldı.

        Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerinin emeklerinden faydalanıldığı vurgulanan açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çalışan bu köylülere emekleri karşılığı belirli ödemeler yapıyor ve onlara istihdam alanları açıyor. Bu çerçevede 2017 yılında orman bakımı, gençleştirme, rehabilitasyon, ağaçlandırma ve üretim işlerinde çalışan orman köylülerine Bartın'da 36 milyon 163 bin lira, Karabük'te 69 milyon 418 bin lira ve Zonguldak'ta 50 milyon 498 bin lira olmak üzere 156 milyon 79 bin lira ödeme yapılacak." bilgisi verildi.

        - "Destekler istihdama da katkı veriyor"

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylüsünün ekonomik olarak gelişmesine katkı veren bu uygulamaların bundan sonra da devam edeceğini vurgulayarak, "Orman köylerinin yerinde kalkınması, büyük şehirlere göçün önlenmesi noktasında bu destekler büyük öneme sahip bulunuyor. Ayrıca bu destekler istihdama da katkı veriyor." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa