Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Belde Belediyesi, sunduğu hizmetle vatandaşların gönlünü kazandı.

        Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, hayata geçirdiği projelerle belde tarihinde yapılmayan hizmetleri sunuyor.

        Hakan Şeker, 8 ay önce göreve geldiğinde vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalara ibadethanelerden başladığını söyledi.

        Beldede 4 caminin bulunduğunu ifade eden Şeker, "Camilerimizi, çatısından boyasına, ses sisteminden tuvalet ve şadırvanına kadar elden geçirip halkımızın hizmetine sunduk. Beldede daha önce taziyeevi yoktu. 2 taziyeevi oluşturduk." dedi.

        - Şehit Safitürk'ün adı verildi

        Göreve geldiklerinde çocukların vakit geçirebileceği bir tek oyun parkının dahi olmadığına işaret eden Şeker, şu anda üçüncü çocuk parkını yapmaya hazırlandıklarını belirtti.

        Şeker, parklardan birine Mardin'in Derik ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün adını verdiklerini anlatarak, "Şehit kaymakamımızın adını beldemizde yaşatıyoruz." diye konuştu.

        - Spor tesisi yapılıyor

        Gençlere yönelik projeleri de hayata geçirmeye çalıştıklarını bildiren Şeker, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile spor alanları oluşturacaklarını belirtti.

        Şeker, "8 dönümlük araziyi belediyemiz imkanlarıyla vatandaştan satın aldık. Burada Siirt'in en büyük halı sahasını inşa ediyoruz. İçerisinde de 8 kamelya, yürüyüş yolları, 42 otantik aydınlatma olacak. Beğendik Belediyesi Spor Takımı oluşturduk." ifadelerini kullandı.

        Pervari ile Beğendik arasındaki 20 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını vurgulayan Şeker, yol için yaklaşık 15 milyon lira harcandığını söyledi.

        - "Sıcak asfaltla tanıştık"

        Kale Mahallesi Muhtarı Zeydin Eksik, görevlendirme yapıldığından bu yana beldede çok güzel çalışmaların yürütüldüğüne işaret etti.

        Belde olarak güzel hizmetlere kavuştukları için çok mutlu olduklarını kaydeden Eksik, "Beldemize ne gerekiyorsa devletimizin desteği ve belediye başkan vekilimizin gayretleriyle yapılıyor. Sıcak asfaltla tanıştık. Çok temiz, çok güzel işler yapılıyor. Allah devletimizden razı olsun. Devletimiz, şu anda ne gerekiyorsa yapıyor." diye konuştu.

        Gazi Mahallesi Muhtarı Emin Gültekin de devletin yaptığı çalışmalar sayesinde kaliteli belediyecilik hizmetleriyle buluştuklarını söyledi.

        Yenilenen camilerin yeniden ibadete açıldığını dile getiren Gültekin, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapma fırsatı elde etmesi için basketbol, voleybol ve halı saha yapılıyor. Maddi ve manevi olarak her türlü çalışmayı yapıyorlar. Allah herkese böyle güzel hizmetler nasip etsin." ifadelerini kullandı.

        Sürücü Kerem Mencük ise "Eskiden Beğendik ve Pervari arasında 1,5 saat süren yolculuk asfaltlama sayesinde 25 dakikaya indi." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa