Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, ticaretin en temel dinamiklerinden birinin sahipliği değiştirmek olduğunu belirterek, "Herhangi bir mal veya hizmetin sahipliğini değiştirmek istediğiniz zaman bürokratik işlemlerle karşılaşıyorsunuz. Aynı iş ve işlemler borsada gerçekleştiği zaman saniyenin yüz binde birine iniyor. Sınırsız ve çok güvenli bir şekilde mülkiyet değişimini yapabiliyoruz. En son teknolojiyi kullanıyoruz." dedi.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT tarafından Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki Maxx Royal Otel'de gerçekleştirilen Uluslararası e-Ticaret Konferansı kapsamında, Fildişi Sahili, Ürdün, Kazakistan, Kosova, Libya, Lübnan, Filistin, Katar, Sierra Leone, Sudan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Tunus posta teşkilatlarının yöneticilerinin katılımıyla, "Postanın dijital dönüşümü ve e-ticaret" konulu "CEO'lar yuvarlak masa toplantısı" düzenlendi.

        Karadağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul ile posta idarelerinin ortak noktalarının ticaret olduğunu, ticaretin kolaylaştırılması ve ortak bilgi birikiminin paylaşılması gerektiğini söyledi.

        Borsa İstanbul'da teknolojik gelişmelere ayak uydurmaya çalıştıklarını aktaran Karadağ, "Gelişen teknolojileri takip etmezseniz yok oluyorsunuz. Biz de aynı şekilde Bitcoin ve Blockchain'i takip ediyoruz ki geride kalmayalım." dedi.

        Borsa İstanbul'u yeniden yapılandırdıklarını, tüm alt yapıyı Ar-Ge ekibiyle yeniden kodlayarak yeni teknolojilerle donattıklarını dile getiren Karadağ, şu ifadeleri kullandı:

        "Ticaretin en temel dinamiklerinden biri sahipliği değiştirmektir. Herhangi bir mal veya hizmetin sahipliğini değiştirmek istediğiniz zaman bürokratik işlemler ve katı kurallarla karşılaşıyorsunuz. Arazinin el değiştirmesi bile en iyi ihtimalle iki gün sürüyor. Aynı iş ve işlemler borsada gerçekleştiği zaman saniyenin yüz binde birine iniyor. Yani, Koç Holding'in patronu isterse, saniyenin çok altında bir sürede sahipliğini transfer edebiliriz. Sıfır problemle tüm paraları ve sahipliği aktarıyoruz. Sınırsız ve çok güvenli bir şekilde mülkiyet değişimini yapabiliyoruz. En son teknolojiyi kullanıyoruz. "

        - "PTT olarak gemileri yaktık"

        PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik de posta sektörünün değişim ve dönüşüm süreçlerine geç intibak eden bir sektör olduğunu söyledi.

        "Posta sektörü ya dünyayla entegre olup öncü olacak ya da değişime gitmeyip bir müddet devam ettikten sonra yerini yeni şirketlere devredecek." diyen Bozgeyik, şöyle devam etti:

        "PTT olarak gemileri yaktık, hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yürütüyoruz. Bu şirketi dünyanın lider şirketleri arasına getirmek için strateji çizdik. Her kim ne üretiyorsa, eğer ışınlama teknolojisi yoksa mutlaka satılan ürünü ulaştırması gerekiyor. Kargo ve posta şirketlerine ihtiyaç var. Ürünün satın alınması için de e-ticaret şirketlerine ihtiyaç var. Posta şirketleri, bunları bir araya getirip kullanan yegane şirketlerdir. "

        - "Ortaklıklar yaratmamız lazım"

        Fildişi Sahili Posta Teşkilatı Üst Yöneticisi Isaac Alexis, dijitalleşme her konuşulduğunda postanın öleceğinin söylendiğini, oysa postanın dijital değişimin atası olduğunu belirtti.

        Alexis, "Dijitalleşmenin uzmanı olmak için değil uyuyan faaliyetlerimizi uyandırmak için dijitalleşmeye geçiyoruz. Afrika'ya baktığınız zaman çok büyük potansiyel var. Şimdi, ortaklıklar ve enerjiler yaratmamız lazım. Vatandaşı siyasetimizin merkezine koyarsak, gereken hizmetleri sunabilirsek onların da hayatı daha kolay olur." dedi.

        Sudan Posta Teşkilatı Üst Yöneticisi Mubarak Salih, uluslararası standartlara yaklaştıklarını, bütün finansal ödemeleri dijital hale getirdiklerini söyledi. Salih, "Türkiye'nin Afrika'da şansı var. e-ticaretin Türkiye ile Afrika arasında gelişeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

        - Kazakistan drone ile teslimat yapıyor

        Kazakistan Posta Teşkilatı Üst Yöneticisi Saken Sarsenov da teslimat süresini geçen yıl 15 günden 6 güne indirdiklerini, önümüzdeki yıl ise 3 güne indireceklerini ifade etti. Sarsenov, "Uzak alanlara gönderiler konusunu drone ile çözdük. Drone ile teslimat yaptığımız 50 nokta var. Önümüzdeki yıl 150 noktaya daha ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

        Filistin Posta Teşkilatı Üst Yöneticisi Fathi Shbak da e-ticarete girmek ve dünyadaki gelişmeleri kendilerine model almak için uğraştıklarını, ancak İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Shbak, "Başta Çin olmak üzere birçok ülkeyle ticari ilişki içindeyiz ancak postanın gecikmesi söz konusu. Bu da İsrail'in uyguladığı ambargodan kaynaklanıyor. Bazen bir oyuncağın bile içeriye girmesi mümkün olmayabiliyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa