Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, "Bir milleti en güçlü yapan şey o milletin korkuyu hayatından çıkarmasıdır. Ölümden korkmayan bir insanı ne korkutabilir? İşte biz 15 Temmuz gecesi ölümden korkmayan bir millet olduğumuzu hatırladık." dedi.

        Küçükyılmaz, Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "15 Temmuz Yeniden Diriliş" konulu konferansta,15 Temmuz'da, Malazgirt, Çanakkale, Niğbolu, Haçova, Kosova, Varna, Sırpsındığı ve Mohaç zaferleri ile 1. Dünya Savaşı'nın ardından Kurtuluş Savaşı'nda verilen büyük mücadelenin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği mücadelelerin, Dumlupınar'ın, Sakarya'nın birer efsane olmadığının görüldüğünü söyledi.

        15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda ülkede yaşanacakları anlatan Küçükyılmaz, "15 Temmuz'un sabahında biz Çanakkale'nin, Malazgirt'in, Haçova'nın, Kosova'nın, Niğbolu'nun, Mohaç'ın aydınlığı ile uyandık. O gece biz aydınlığa değil de bir karanlığa da gidebilirdik. Bu da mümkündü. Allah korusun, eğer o gece bu ülkenin liderinin kılına zarar gelseydi iki ihtimal ile karşı karşıya kalırdık. Bunlardan biri iç savaş diğeri ise işgaldi. Bu millet o gece, eline sadece bayrağını aldı. Silahını eline almadı. Neden? 'Olur da bir askeri vurursam vebalini ödeyemem' diye." ifadelerini kullandı.

        Küçükyılmaz, 15 Temmuz gecesi insanların şortuyla, eşofmanıyla tankın, F-16'ların önüne çıktığını anımsatarak, şunları söyledi:

        "Ben o gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek için hareket ettiğimde Jandarma Genel Komutanlığı'nın bir tankı, yolumu kesti ve askerler bana 'dur' işareti yaptı. Kimlik kontrolü yapacaklardı. Normal şartlarda bana, bir kaç gün öncesinde, 'böyle bir şey karşısında ne yapardın?' diye sorsalardı cevabım şu olurdu: 'Herhalde geri vitese takar bir ara sokağa güvenli yere girerim ve ondan sonra ne yapacağımı karar verirdim.' Çünkü akıl bunu gerektirir. O gün öyle olmadı ama. Ne oldu biliyor musunuz? O ateş açan helikopter, hangi ülkenin helikopteriydi? O gece millet ölüme kafa tuttu. Demokrasisine, liderine sahip çıktı. Peki bize ateş açanlar kimlerdi? Onlar bizim içimizden devşirilmiş insanlardı. Bunlar bizim sokağımızda büyüdüler, bizimle aynı sırayı paylaştılar. Bunlar esnaf, öğretmen, memur, siyasetçi, medya mensubu ve bürokrat olarak karşımıza çıktılar. Her türlü kılığa girdiler. Bunlar, seçkin bir zümreydi. Bunlar darbe marifetiyle demokrasi anlayışına ters olarak milletin başına gelmek istedi."

        - "Bu coğrafyada bizim kadar uzun kalan yok."

        Küçükyılmaz, Türkiye'nin demokrasi tarihinin darbelerle anıldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

        "Fakat, 'insanı öldürmeyen her darbe güçlendirir' derler ya, işte o darbeler bizim bağışıklık sistemimizi öyle güçlendirmiş ki bütün darbelerin öcünü bu millet 15 Temmuz'da toptan aldı. Bu millet, 27 Mayıs 1960'da darbe yapılıp, 17 Eylül 1961'de üç siyasetçisinin asıldığını gördü. Bir kere daha aynı şekilde emanetini, oyunu verdiği siyasetçisinin gözlerinin önünde idam edildiğini, rencide edildiğini görmemek için ayağa kalktı. Yani bu millet 15 Temmuz gecesi, 27 Mayıs 1960'da dedelerinin yapamadıklarını yaptılar. 12 Mart 1971'de babalarının yapamadıklarını yaptılar. 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat tarihinde ağabeylerinin yapamadıklarını yaptılar."

        Mücahit Küçükyılmaz, Türk milletinin uyanık olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz'da, biz bir yandan ufka bakarken bir yandan da ayağımızın dibine koyulan taşlara takılmadan yürümeyi öğrendik. Bir milleti en güçlü yapan şey o milletin korkuyu hayatından çıkarmasıdır. Ölümden korkmayan bir insanı ne korkutabilir. İşte biz 15 Temmuz gecesi ölümden korkmayan bir millet olduğumuzu hatırladık. Diyoruz ya Türkiye büyüyor. Çünkü bizim bu saatten sonra geriye gitme şansımız yok. Bu coğrafyada bizim kadar uzun kalan yok. O yüzden uyanık olacağız. Çünkü bizim milletimizin en sıradan gözüken şahsının zihninde dahi yüce bir düşünce vardır. Yeryüzünde Allah'ın adını yaymak bizi yeryüzünde farklı kılmıştır. Allah bizi İslamla şereflendirmiştir. Ve yine Allah'ın bize verdiği bir nimet daha var. Biz 19 ve 20. yüzyılda kendi coğrafyamızda yayılan ve kanser gibi yer altı, yer üstü kaynaklarını sömürge yapan akımdan kurtarmışızdır. Biz hiçbir zaman sömürge ülkesi olmadık."

        Küçükyılmaz, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin olarak ise "Ne FETÖ'sü, ne Apo'su ne de NATO'su bizi dize getiremez" ifadelerini kullandı.

        Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise 15 Temmuz'un Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.

        Emperyalist güçlerin maşası olmuş ve milletin göz bebeği olan askeri üniformayı gasbeden bir grup teröriste karşı Türk milletinin işçisiyle memuruyla genciyle yaşlısıyla göğsünü siper ettiğini ifade eden Yüzer, "Bir itirafta bulunayım; bizim kuşak ve biraz daha eski kuşakların, gençlerimize karşı ön yargısı olmuştur. Memleketin milli meselelerine uzak olduklarını, onların tüketim topluluğuna çok fazla adapte oldukları için duyarsız olduklarını düşünüyordum. Ama 15 Temmuz'da gençlik gösterdi ki onlar nesillerden daha çok milli iradeye sahip çıkmıştır." dedi.

        Konferansın sonunda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Mücahit Küçükyılmaz'a şilt takdim etti.

        Küçükyılmaz da son yazdığı "Şeyh ile Hükümdar" adlı kitabını imzalayarak Yüzer'e hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa