Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli 8 personel ile sözde "mahrem imam" oldukları iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli rütbeli askerler Ufuk Polat, Gazi Atalay, Ahmet Hamdi Mutlu, Ertan Saraç, Hakan Küçükberber, Orhan Uyaroğlu, Murat Deniz, Kadir Emrah Çıkrıkçı ile tutuksuz yargılanan komutanlığın sözde "mahrem imamı" öğretmenler İsa K, Soner D. ve Muharrem Ç. ile avukatları katıldı.

        Duruşmada sanık avukatları müvekkilleri hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini ve beraatlarını istedi.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanıkların "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan beraatlarını, diğer suçlardan ise cezalandırmalarını talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa