Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, terör örgütü PKK/KCK'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik eylem hazırlığı yaptıkları iddiasıyla 3 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik, eylem amacıyla elde edilen keşif bilgisi ile fotoğrafları terör örgütü PKK/KCK'ya verdikleri" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanık C.A. ile tutuklu sanıklar ağabeyi Fikret A, dayıları Lokman Acar ve avukatları katıldı.

        Sanık Acar'ın avukatı Kureyş Bilgiç, Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıda, müvekkilinin diğer sanıklarla üst geçitten Emniyet Müdürlüğü binasının keşif amaçlı fotoğrafını çektiği iddiasına yönelik kamera kayıtlarına rastlanamadığının belirtildiğini ifade ederek, "Söz konusu üst geçitten, Emniyet Müdürlüğü binasının görülmesi mümkün değildir. Konuyla ilgili daha önce keşif yapılması talebimizi yineliyoruz. Talebimiz mahkemece kabul görmemesi durumunda esasa ilişkin savunmamızı yapmak için süre talep ediyoruz." diye konuştu.

        Bilgiç, yaklaşık 11 aydır tutuklu olan müvekkilinin tahliyesini talep etti.

        Acar'ın diğer avukatı Nuri Tan ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Olay günü öncesinde telefonu 3 ay süreyle dinlenen müvekkilim hakkında hiçbir suç unsuru elde edilemediği gibi müvekkilimin örgütle bağlantısını gösteren iddia dışında başka bir somut delil bulunmamaktadır. Müvekkilim 6 çocuk sahibidir. Annesi ve babası yaşlı ve bakıma muhtaçtır. Tutukluluk süresi göz önüne alınarak, müvekkilimin bihakkın ya da uygun bir adli kontrol tedbiriyle tahliyesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        - "Bu örgütün yaptığı dinsizlikten başka bir şey değil"

        Tutuklu sanık Fikret A. ise geçmişinin incelendiğinde PKK'lı olmadığının ortaya çıkacağını savundu.

        Kendisinin dindar bir insan olduğunu, terör örgütü PKK'nın kendi insanlarını kandırdığını ve evlerinin önünde hendek kazdığını söyleyen Fikret A, şöyle devam etti:

        "Bu örgütün yaptığı dinsizlikten başka bir şey değil. Bunlar İslamiyet'i ortadan kaldırmak istiyorlar. Ben bunları söyleyince örgüt beni ölümle tehdit etti. Bunları ben korkmadan söylüyorum. Örgütü karşıma alıyorum. Ben bir çocuğun annesine sarıldığı gibi devletimin adaletine sığınıyorum. Örgüt, 'Sen benim her şeyimi biliyorsun, üyelerimi tanıyorsun. Seni rahat bırakmayız. Bunları bir anlık kızgınlıkla söylediğini itiraf edersen seni affederiz.' diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar ben bunu göze aldım. Terör örgütü ile hiçbir ilişkim olmadı. Akrabalarımı örgütten koparmak için uğraş verdim. Çevremdeki insanları getirin sorun. Bir kişi terör örgütüne sempatisi var derse, istediğiniz cezayı verin. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum."

        Fikret A. ve C.A'nın avukatı Ferhat Satan ise müvekkillerinin dayısı Lokman Acar'ın Kocaeli'ye bir iş görüşmesi için geldiğini, yeğenlerinin de bu nedenle yanına ziyaret için gittiklerini öne sürerek, "Fikret A, dindar bir insandır. Sosyal medya hesaplarından PKK'nın aleyhinde paylaşımlar yapmış, Marksist, Leninist bir örgüt olduğunu, bunun da İslamiyet'e ters olduğunu yazmıştır. Konuyla ilgili WhatsApp kayıtları da mevcuttur." diye konuştu.

        Müvekkillerinin dayısını görmeye gittiklerini, orada tesadüfen bulunduklarını ileri süren Satan, şöyle konuştu.

        "Dayıları Kocaeli'ye gelmeseydi müvekkillerim 15 Temmuz demokrasi mitingine katılacaktı. Dayısının böyle bir eylemi olduğunu bilseler engel olmaya çalışırlardı. Müvekkilim Fikret A, çözüm sürecinde örgüte katılan bir akrabasını ikna ederek örgütten ayırmış ve etkin pişmanlıktan yararlanmasını sağlamıştır. PKK'nın dağ kadrosuna katılan baldızını örgütten ayrılması için ikna etmeye çalışmıştır. Adli sicil ve istihbarat kayıtları müvekkilim hakkında herhangi bir örgüt bağının olmadığını göstermiştir. Böyle bir insanın terör örgütü üyeliğinden yargılanması mantık dışı bir durumdur."

        Tutuklu sanık Lokman Acar, daha önceki savunmasını tekrar ettiğini ve avukatlarının beyanlarına katıldığını söyledi.

        Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

        Mahkeme, ayrıca sanık Lokman Acar'ın avukatlarının olay yerinde keşif yaptırılması taleplerinin reddine, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını yapmaları için ek süre verilmesine karar verdi.

        Mahkeme heyeti üyesi Cengiz Sarı, suçun vasıf değiştirmesi ihtimali ve sanığın kaçma şüphesinin bulunduğuna dair somut olguların mevcut olmaması nedeniyle sanık Fikret A'nın bu aşamada uygun bir adli kontrol tedbiri ile tahliyesine karar verilmesi gerektiği kanaatiyle sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde oy çokluğuyla verilen karara muhalefet şerhi koydu.

        Sanıklardan C.A, geçen duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa