Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de iki yıl önce sevgilisi Betül Türkmen'i tüfekle öldürüp araziye gömen, başka bir suçtan bulunduğu cezaevinden firar ederek cesedin yerini değiştirmek isterken polis tarafından suçüstü yakalanan sanık, yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar Ercan Taşdemir, Şahin Ali Yılmaz ve Hasan Aksoy, tutuksuz yargılanan Sami Çakır ile avukatları hazır bulundu, Süleyman Bilal D. ve Ömer M. duruşmaya gelmedi. Sanıklardan Musa K. ise duruşmaya başka bir suçtan tutuklu bulunduğu Kırşehir Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

        Tanık T.Ç, sanıklardan Ercan'ın kendisine bir kadını öldürdüğünü söylediğini anlattı.

        Mağdur aile bireyleri de Türk adaletine güvendiklerini ifade ederek, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

        Sanıklardan Taşdemir, "Ben affımı önce Allah'tan, sonra ailesinden, sonra da sizden istiyorum. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ailesinden özür diliyorum." dedi.

        Son sözleri sorulan diğer sanıklar da adalete güvendiklerini söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanıklardan Taşdemir'e "kasten öldürme" suçundan müebbet, Aksoy ve Yılmaz'a 25'er yıl hapis cezası verdi. Heyet ayrıca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan sanık Taşdemir'i 4 yıl, Aksoy ve Yılmaz'a ise 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, diğer sanıklar Süleyman Bilal D. ve Ömer M'nin beraatına karar verdi.

        - Olay

        Ailesi tarafından 2 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan 37 yaşındaki Betül Türkmen'in dosyasını inceleyen Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlatmıştı. Ekipler, 2015 yılında kaybolan Türkmen'i öldürdüğü iddia edilen ve başka bir suçtan kaldığı Niğde Açık Cezaevinden firar eden erkek arkadaşı Taşdemir'i, kadını öldürüp gömdüğü yerde cesedi başka yere nakletmeye çalışırken suçüstü yakalamış, olaya karıştıkları öne sürülen diğer sanıkları gözaltına almıştı.

        Taşdemir'in kadını gömdüğü yerde yapılan kazıda cesede ulaşılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa