Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Dünya Posta Birliği İdari Konseyi (UPU-CA) ve PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, "Şirketimiz, e-ticaret gönderilerinin sınır aşan organizasyonlarında yurt dışı ayağı olarak oluşturduğu 'Turpeks' ve 'Pal Ekspres' markaları ile taşıma döngüsünü Türk Hava Yolları iş birliğinde küresel olarak dünyaya taşımaktadır." dedi.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT'nin, Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Maxx Royal Otel'de düzenlediği Uluslararası E-Ticaret Konferansı'nın açılışında konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik, PTT'nin iki asra yakın köklü tarihinde, ulusal ve uluslararası birçok alanda başarıya imza attığını belirtti.

        Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 26. Dünya Posta Kongresi'nde inovasyon, entegrasyon ve kapsayıcılık ilkeleri ışığında posta sektörünün geleceğine dair kararlar alındığını hatırlatan Bozgeyik, İstanbul Posta Stratejisi ile posta idarelerine, geleneksel hizmetlerinin yanı sıra uluslararası ticaret alanındaki faaliyetlerine entegre çözümler geliştirmeleri ve ulusal ekonomik büyümeye katkı sağlamaları noktasında önemli görevler verildiğini anımsattı.

        "Günümüzde dijitalleşen dünya ve gelişen teknoloji, geleneksel posta hizmetlerinin elektronik ortama taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır." diyen Bozgeyik, posta teşkilatlarının bu dijital dönüşümde varlıklarını sürdürebilmeleri için en önemli hizmet kanalı olan kargo ve lojistik alanındaki faaliyetlerin iş girdisinin ise e-ticaret gönderileri olarak karşılarına çıktığını söyledi.

        e-ticaret gönderilerinin hızlı, güvenli, hasarsız ve zamanında teslim edilmek suretiyle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıması hedefinin, posta idarelerini küresel rekabette öne çıkaracak çözümler üretmeye zorladığının altını çizen Bozgeyik, şöyle konuştu:

        "Posta teşkilatlarının dünyada birlikte işletilebilen en yaygın dağıtım ve teslim ağına sahip olmaları, küresel ticarette bu kuruluşların çok önemli bir avantajı kullanmalarını mümkün kılmaktadır. Aslında bu avantaj gelişmekte olan ülkelerin ihracat yapabilme kapasitelerini ve yerel ürünlerini dünya pazarına çıkarabilme imkanlarını artırıcı hazır bir altyapı olarak ellerinde bulunmaktadır. Şirketimiz, e-ticaret gönderilerinin sınır aşan organizasyonlarında yurt dışı ayağı olarak oluşturduğu 'Turpeks' ve 'Pal Ekspres' markaları ile taşıma döngüsünü Türk Hava Yolları iş birliğinde küresel olarak dünyaya taşımaktadır. Türkiye'nin e-ticaretten aldığı pay büyüdükçe ve potansiyeli güçlendikçe şirketimiz de bu alandaki faaliyetlerini hızla artırmaktadır."

        Bozgeyik, PTT'nin posta-kargodan bankacılığa, e-ticaretten lojistiğe birçok faaliyet alanında insanları çağdaş ve yenilikçi uygulamalarla buluştururken, sürekli değişen, dönüşen ve gelişen bir posta idaresi olarak sektöründeki öncü konumunu koruduğunu vurguladı.

        Başarılarından aldığı kuvvet ve "Güçlü Türkiye'nin Yenilenen PTT"si sloganıyla yollarına devam ettiklerini ifade eden Bozgeyik, toplantıda dijital dönüşüm, ekonomide dijital yeniliğin teşvik edilmesi, elektronik/mobil ticaret gibi önemli konuların ele alınacağını kaydetti.

        - "e-ticaret 4,5 trilyon dolara ulaşacak"

        UPU Genel Sekreteri Bishar Hussein de e-ticaretin postanın düşen işlerini tersine çevireceğini düşündüklerini belirterek, dört yıl önce posta idarelerinin e-ticarete öncelik verdiğini, bu sayede e-ticaretin posta teşkilatının canlı, temel taşı olacağını söyledi.

        e-ticaretin en hızlı büyüyen ticaret alanlarından biri olduğunu dile getiren Hussein, "Temmuz ayında yayınlanan bir raporda, perakende satışların çift haneli rakamlara büyümesi bekleniyor. Dünyadaki toplam satışların 10'da birine tekabül etmesi bekleniyor. e-ticaretteki büyümenin geçtiğimiz yılın 4 katı olacağını ve yaklaşık 3 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. 2021'de e-ticaretin 4,5 trilyon dolar olması bekleniyor." diye konuştu.

        Hussein, gelişmekte olan ülkelerde e-ticaretin gelişmesi için çok az kaynak ayrıldığını belirtti. Hussein, gelişmekte olan ülkelere e-ticaretteki engelleri aşmaları için danışmanlık verdiklerini dile getirerek, "Gelişmekte olan ülkelerde geniş bant internet arzulanan düzeyde değil. Dolayısıyla gelişmekte ülkelerde altyapı yatırımı gerekiyor. Kredi kartı kullanımı da az olduğu için internetten alışveriş yapma rahatlığını yaşayamıyorlar. Düşük düşeyde bilgisayar sahipliği ve internet erişiminin zorluğu da bu engellerden bir tanesi. Bazı ülkelerde sıradan vatandaşların internete bağlanmaları hala çok pahalı." dedi.

        Gelişmekte olan ülke hükümetlerinin posta ve internet altyapısına yatırım yapmayı öncelikleri arasına koymadıklarını dile getiren Hussein, bunun da kamu-özel teşebbüs iş birliği ile aşılabileceğini kaydetti.

        - "Antalya Türkiye'de turizmin başkenti"

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'da birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini söyledi. Uluslararası E-Ticaret Konferansı'nın çok önemli bir konferans olduğunu ve doğru yerde yapıldığını dile getiren Türel, daha önce G-20 ve NATO toplantıları ile EXPO 2016'ya Antalya'nın başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

        Antalya'nın, dünyada turizmin en önemli merkezlerinden bir tanesi ve Türkiye'de de turizm başkenti olduğunun altını çizen Türel, "Her sene 10 milyon turisti memnuniyetle ağırlıyoruz. Antalya'daki yatak kapasitesi, İtalya'daki yatak kapasitesinden daha fazla. Antalya, dünyada ikinci mavi bayrak sayısına sahip şehirdir. 640 kilometrelik sahil bandında dünyanın en temiz denizi turizme hizmet veriyor. Antalya en fazla turist ağırlayan dünyadaki 12'nci şehirdir." ifadelerini kullandı.

        Açılış töreninde ayrıca sema ve dans gösterisi gerçekleştirildi.

        Yarın sona erecek konferansa, Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı İsmir Jusko, Fas Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakan Rakiye Eddarhem, Arnavutluk Altyapı ve Enerji Bakan Yardımcısı Dorina Çinari, Çek Cumhuriyeti Endüstri ve Ticaret Bakan Yardımcısı Marek Ondrousek, Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohamed Anouar Maarouf ile aralarında Afganistan, Arnavutluk, Etiyopya gibi ülkelerin de bulunduğu 18 ülkenin posta teşkilat başkanları ve personelleri katılıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa