Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan Akşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Bekir Aydın ile eski emniyet amiri ve 6 polise, 6 yıl 10 ay 15 gün ila 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

        Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan Bekir Aydın, eski Tuzlukçu ilçe emniyet amiri Ali Atlı ile eski polis memurları Adem Sarı, Emrah Erdoğdu, Hacı Harun Kurtaran, Muammer Kayabaşı, Ramazan Koç ve Recep Harmankaya ile aynı suçtan tutuksuz yargılanan polis memuru Mehmet Bekmezci ile sanıkların avukatları ve yakınları katıldı.

        Tutuklu sanıklardan Aydın, 15 Temmuz'da darbecilere karşı çıkan anlayışla hareket ettiğini, ekiplerine darbecilere karşı gelmelerini söylediğini öne sürerek beraatini istedi.

        Tutuklu sanık Atlı da darbe girişiminin gerçekleştiği gün ilçede hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması için çalıştığını iddia etti.

        FETÖ/PDY'nin faaliyetlerine katılmadığını savunan Atlı, "Kimse Yok Mu Derneğinde çalışan kişilerle görüşmelerim az sayıdadır ve çalışanları okul arkadaşımdır." ifadelerini kullandı.

        Diğer sanıkların da dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, eski Akşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın'ı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Tutuklu sanıklardan eski Tuzlukçu İlçe Emniyet Amiri Atlı ile eski polis memurları Adem Sarı, Emrah Erdoğdu, Hacı Harun Kurtaran, Muammer Kayabaşı, Ramazan Koç ve Recep Harmankaya'ya da 6 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

        Heyet, tutuksuz yargılanan polis memuru Mehmet Bekmezci'nin ise beraatine karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa