Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Süper Lig'in 12. haftasında evinde Evkur Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup eden Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Safet Susic, ligde üst sıraları hedeflediklerini söyledi.

        Susic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında tahmin ettikleri gibi çok zor bir maç olduğunu söyledi. Geçen hafta milli takımlarda 7-8 oyuncularının olduğunu ifade eden Susic, "Fernandes'in hesaplamadığımız bir sakatlığı vardı. Bu yüzden bu maçın zor geçeceğini biliyordum. Öyle de oldu. Oyuncularıma devre arasında 'Kazanamasanız da kaybetmeyelim' diye telkinde bulundum. Büyük şans ve güzel bir gol ile kazandık." diye konuştu.

        Evkur Yeni Malatyaspor galibiyetiyle hedeflerinin değiştiğini anlatan Susic, "Bundan sonra aşağıya değil de biraz daha yukarıya bakıp, hedeflerimizi ona göre düzenlememiz gerekir. İleriye daha iyi ve rahat bakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Susic, bu maçta galip gelmelerine rağmen iki önemli oyuncularını kaybettiğini de belirtti. Geçen haftalarda Fernandes'in bu maçta da Taha Yalçıner ve Vagner Love'un sakatlandığını dile getiren deneyimli teknik adam, "Umut ediyorum bir an önce takıma katılırlar. Çok büyük ara vermemelerini umuyorum." ifadelerini kullandı.

        Susic, bir gazetecinin son iki maçta gol yememelerini neye bağladığına yönelik sorusu üzerine sistemde değişiklik yaptıklarını vurguladı. Daha önce tek ön liberolu sistemle oynadıklarını anlatan Susic, "Şimdi iki ön liberolu sistem var. Taha ve Fofana ile oynuyoruz. İkisi de mücadeleci ve top kapmayı iyi bilen oyuncular. Bu yüzden gol yeme ile alakalı daha az sorunlarımız var." yorumunu yaptı.

        - Evkur Yeni Malatyaspor cephesi

        Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ise yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

        Maçın ikinci yarısında kontrataktan gol yediklerini hatırlayan Bulut, "Gol atacağımız bir pozisyonda, Nacer topa daha iyi vurmuş olsaydı, belki 1-0 öne biz geçecektik. O pozisyonun arkasından Vagner, iyi bir vuruşla takımını galibiyete taşıdı." dedi.

        Bulut, pas yüzdelerinde ve ikili mücadelelerde iyi olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Elinize geçen fırsatları iyi değerlendiremediğiniz zaman mağlup oluyorsunuz. Bu Başakşehir maçında da aynı şekilde olmuştu. 7-8 gol pozisyonuna girmiştik, değerlendiremedik. Bugün o gol pozisyonlarına girme hedefimiz vardı. Maalesef direkten dönüyor, son vuruşu iyi yapamıyoruz. Konsantrasyon eksikliği olduğunu düşünüyorum. Topa vuruyorsanız, inanarak vurmanız lazım, 'gol atacağım' diyerek vurmanız lazım. O olmayınca mağlup ayrılıyorsunuz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa