Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "AK Parti, Türkiye'de hükümet icraatlarıyla, siyasete sağladığı kazanımlarla çok büyük yollar kat etmiş ve 70 cente muhtaç Türkiye’nin yönetimini teslim alıp bugüne getiren bir partinin adıdır." dedi.

        Yazıcı, Bayburt Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Bayburt 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, bugünün 19 Kasım olduğunu anımsatarak, AK Parti'nin tarih yazan bir parti olduğunu ama aynı zamanda AK Partililerin, AK Parti’nin tarihini çok iyi bilmek zorunda olduğunu kaydetti.

        "Nereden geldik, hangi dehlizlerden geçtik AK Parti bunları asla unutmayacak ve bilecek." diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

        "Bugün 19 Kasım, neyin başlangıcı? AK Parti hükümetinin göreve başladığı tarihtir 19 Kasım. AK Parti 58. Cumhuriyet hükümetini kurdu 19 Kasım 20020’de. Kimin Başbakanlığında? Sayın Abdullah Gül'ün. Niye Abdullah Gül başkanlığında kurduk? AK Parti bunu bilecek. Biz siyasette milletin hukukunu korumak için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yola çıktık, engelleri aşa aşa geldik. Milletin hukukunu hiçe sayanları devre dışı bırakarak geldik. Genel Başkanımız 3 Kasım 2002 seçimlerine sokulmadı, adaylık listesinden çıkarıldı ve öyle bir seçime girdik. Bu milletin sezgisi güçlüdür, önündeki engelleri sabırla, metanetle yıkmak için zamanın gelişini takip eder. Onun zamanı da 3 Kasım 2002 idi. Milletin önüne çıktık AK Parti kadroları olarak ve millet engelleri yıktı, AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdı ve o günden bu yana birlikte yürüdük."

        Yazıcı, AK Parti'nin Türkiye'de hükümet icraatlarıyla, siyasete sağladığı kazanımlarla çok büyük yollar kat ettiğini belirterek, "70 cente muhtaç Türkiye’nin yönetimini teslim alıp bugüne getiren bir partinin adıdır. Türkiye'nin IMF’ye 26 milyar dolar borcu vardı, IMF adına görevli komiser Türkiye'ye gelir giderdi. Afralı tafralı gelirdi Türkiye'ye, Hazineye, Maliyeye giderdi devletin mali kayıtlarını inceler ya da bilgi alır sonra yine afralı tafralı Türkiye'den ayrılırdı. Televizyonlar birinci haber yapardı, gazetelerde manşetti. Böyle birisi var mı bugün? Niye yok? Biz milletin hukukunu korumak için yola çıkan kadrolarız, onun için ter döküyoruz. Türkiye IMF’ye olan borcunun son taksitini o zaman ödedi ve defteri kapattık. İşte AK Parti budur." değerlendirmesinde bulundu.

        AK Parti, partilerden bir parti olmadığını söyleyen Yazıcı, "AK Parti çok özgün bir yeri olan partidir. Duruşu var AK Parti’nin. Bak orada ne yazıyor 'Dik dur eğilme'. Dik duran bir partidir AK Parti. Bizim duruşumuzun merkezinde insan var. Onun için 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' diyen Şeyh Edebali'nin bu nasihatini referans alır, vurgu yaparız. AK Parti'nin kimliği var, kimliksiz bir parti değiliz biz. Bu tarihi bileceğiz, asla unutmayacağız. Nedir AK Parti'nin kimliği? Kimliğimiz muhafazakar demokrat." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bayburt İlçeleri
        Tüm Bayburt Haberleri
         Bayburt

        Bayburt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa