Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Çok net söylüyorum, DEAŞ terör örgütüyle ne ABD ne de koalisyon güçlerinin samimi bir mücadelesi vardır. Bu terör örgütüyle samimi mücedele eden dünyada tek ülke Türkiye Cumhuriyeti Devletidir." dedi.

        Bozdağ, Cumhuriyet Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasi partiler için kongrelerin birer yenilenme, hesap verme ve geleceğe dair planları paylaşma yeri olduğunu söyledi.

        AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana kongrelerini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdiğini belirten Bozdağ, bu özelliğinin demokrasiye verdiği önemin göstergesi olduğunu, diğer partiler gibi AK Parti kongrelerinde kavgaların yeri olmadığını kaydetti.

        Bozdağ, AK Parti'de bugüne kadar güzel değişimler olduğunu ancak bu süreçte herhangi bir kırgınlık oluşmadığına dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

        "Diğer partilerde lider değişimi kasetlerle olurken bizde ahlak çerçevesinde oldu. Bugüne kadar Türkiye'nin hiçbir yerinde insanlarımızı aldatmadık. Yapamayacaklarımızı söylemedik. Yapabileceklerimizi paylaştık, onları da bir bir hayata geçirdik. Bundan sonra da hiçbir konuda sizi aldatmadan, taviz vermeden hizmet etmeye devam edeceğiz.

        Bugün AK Partimiz, ülkenin 81 ilinde teşkilatları olan Türkiye'nin tek partisidir. Köylerinde, mahallelerinde temsilcileri olan yegane partidir."

        Bundan sonra da birlikteliği daha güçlü şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin 81 ilinde yapılan yatırımları anlattı.

        - "Doğu-batı yarımı yok"

        Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yatırımların doğu-batı ayrımı yapılmaksızın hayata geçirildiğini, Edirne'de ne hizmet varsa Adıyaman'da da benzer hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, yılan hikayesine dönen tüm projeleri teker teker hayata geçirdiklerini söyledi.

        Sağlık alanında da adeta bir devrimin hayata geçirildiğine işaret eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Sayın Kılıçdaroğlu, bugünün sağlık hizmetiyle kendi dönemini kıyaslıyor. Bu millet senin dönemindeki kuyrukları, çaresizliği unutmadı. Eşini, annesini, babasını sıra beklerken kaybetmenin acısını unutmadı. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir devrimi hep birlikte hayata geçirdik. SSK deposunda ne kadar ilaç varsa o kadar alabiliyorduk. Tedaviye gelince vatandaşa 'Sen az kıymetli, sen çok kıymetli vatandaşsın.' diyerek adeta Anayasa'daki eşitlik ilkesiyle çatıştı. Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldikten sonra 'Cumhurbaşkanı'yla Adıyaman'daki vatandaş aynı hizmeti alacak.' dedi ve harekete geçti.

        Bunları yaparken karşımızda çok büyük bloklar çıktı. 'Dünyanın en büyük havalimanını yapacağız.' dedik, 'Olmaz.', 'Denizin altından tünel geçireceğiz.' dedik, 'Olmaz.' dediler, 'Nükleer santralleri devreye sokacağız.', 'Olmaz.' dediler. Tüm bu adımlara karşı çıkan köhnemiş CHP zihniyetidir. Onlara kalsa toplu konutlar, sağlık tesisleri, üniversiteler... Bunların hiçbiri hayatımızda olmazdı. Bunlar olmaz kültürünün evlatlarıdır. Üçüncü köprüyü yaptık, Avrasya Tüneli'ni yaptık, üçüncü havalimanı bitmek üzere. Nükleer güç santrallerine başladık. Onlar ne derse desin, millet ve devletimiz için ne gerekiyorsa yapacağız."

        Bozdağ, "Dış güçlerin biçtiği kıyafetleri bu millete ve devlete giydirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Milletimizin duası, Allah'ın desteği olduktan sonra bu kadrolar menzile ulaşacaktır ama bu kadroyu yolundan çevirmek için de çok oyunlar çevirenler oldu." dedi.

        - Rakka operasyonu

        AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana kapatma davaları başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını anımsatan Bozdağ, Gezi Parkı, MİT tırları, yaşanan krizler, terör olayları, hendek olayları ve darbe teşebbüsüyle önlerininin kesilmeye çalışıldığını ancak başarılı olamadıklarını anlattı.

        Söz konusu grupların hala vazgeçmediğini ancak "Ak kadrolar"ın da yolundan vazgeçmeyeceğine dikkati çeken Bozdağ, şunları dile getirdi:

        "Bize operasyonlar bitmiyor. Türkiye, bugün 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden dünyada tek ülkedir. Başka hiçbir ülke bu kadar farklı terör örgütüyle aynı zamanda mücadele etmemektedir. Bunların arkasındaki güçlerle de Türkiye, aynı şekilde mücadele etmektedir. Bundan sonra da hem bu terör örgütleriyle hem de bunları besleyen ve bunların yularını ellerinde tutan ülkeler ve güçlerle kararlı şekilde mücadeleye devam edeceğiz.

        DEAŞ terör örgütü, uluslararası bir proje, bir terör örgütüdür. Bölgedeki hesapları tutturmak için oluşturulmuş bir terör örgütüdür. Hem DEAŞ terör örgütüne hem de bu projenin bir parçası olarak PKK’dan doğdurulan YPG/PYD terör örgütlerine karşı da mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Bakın, geçenlerde ne oldu. DEAŞ’ı Rakka’dan temizlemek maksadıyla ABD, PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri üzerinden bir operasyon yaptı. Türkiye, her defasında şunu söyledi: 'Yanlış yapıyorsunuz. Bu, PYD/YPG/PKK terör örgütünün ta kendisidir. Bir terör örgütüyle mücadele ederken başka terör örgütüyle dayanışmayı meşru devletler yapmaz, yapamaz. Bu, doğru değildir, vahim bir hatadır, yanlıştır. Bundan dönün.' dedik ama dönmediler, iş birliği yaptılar."

        Bozdağ, Rakka'ya da operasyon yapıldığını anımsatarak, "Peki, ben buradan soruyorum. Burada bir çatışma haberi duydunuz mu? Ölen, öldürülen DEAŞ’lı veya PYD’li, YPG’li teröristlere dair herhangi bir haber duydunuz mu televizyonlarda, gazetelerde?" diye sordu.

        Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Ya gizlediler ya da hiç ölen olmadı ama sonra gördük ki PKK/PYD/YPG, DEAŞ terör örgütü, ABD hükümetinin de bilgisi dahilinde anlaşıyorlar. DEAŞ'lı teröristlere, diğer teröristler güvenli bir koridor oluşturuyor. Onlar da araçlarını kolluyorlar, silahlarıyla beraber o koridoru geçip güvenli bölgelere uluşmak için gidiyorlar. Peki demezler mi, 'Yahu sizin amacınız bu DEAŞ'ı imha etmekti, niye imha etmiyorsunuz? Önünüzden tırlar dolusu silahlarla teröristlerle geçiyor da siz niye seyrediyorsunuz?' Onlar kardeş, birbirini ihbar etmezler. Biri öncü kuvvet, gidiyor, temizliyor. Sonra da diğeri geliyor, onların oluşturduğu güvenli bölgeye yerleşiyor. Daha büyük bir proje için de onlara göz yumuluyor. Onun için biz diyoruz ki: Bu, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere zarar verecek fevkalade bir yanlıştır. Bu yanlıştan behemehal dönülmelidir."

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, teröristlere verilen silahların bugün belki taktiksel açıdan netice verebileceğini ancak asla silahı verenin de bölgenin de diğer kesimlerin de faydasına olmayacağını vurguladı.

        Silahları verenlerin eninde sonunda ortaya çıkacağını ve verenleri de vuracağına dikkati çeken Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Şimdiye kadar vurdu mu, vurdu. Bundan sonra da vurur mu, vurur. Peki bu DEAŞ'lı teröristler nereye gitti şimdi? Dünyanın hangi ülkesinde veya neresinde terör eylemleri yapacaklar? Koalisyonu oluşturan ülkeler bu güvenli geçişe ne diyorlar? Bu güne kadar dedikleri bir şey yok. Çok net söylüyorum, DEAŞ terör örgütüyle ne ABD ne de koalisyon güçlerinin samimi bir mücadelesi vardır. Bu terör örgütüyle samimi mücedele eden dünyada tek ülke Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

        Çok net, ortaya çıkan gerçekler onu açık şekilde göstermektedir. Bu bölgedeki terör, Türkiye, Suriye ve Irak, İran gibi bölge ülkelerindeki dizayn çalışmalarına destek ve altyapı oluşturmak için bilerek beslenmekte, bilerek desteklenmektedir. Allah’ın izniyle onlar hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar netice alamayacaklar ve bu hesaplar bir bir bozulacaktır. Hem biz bozacağız hem de Rabbim bunların izin vermeyecektir.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa