Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, beraberindeki büyükelçilerle Gaziantep'in Yavuzeli ilçesindeki Rumkale'de tekne turuna katıldı.

        AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle dün Gaziantep'e gelen Berger, kentteki temasları kapsamında sabah saatlerinde Yavuzeli ilçesine geçti.

        Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi ile Gaziantep'in Yavuzeli ilçeleri arasında yer alan ve Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir kısmı sular altında kalan Rumkale'yi ziyaret eden heyet, daha sonra tekne turuna katıldı.

        Berger, turun ardından gazetecilere açıklamasında gezinin Türkiye'deki güzellikleri fark etmeleri için mükemmel bir fırsat olduğunu söyledi.

        Dünden bu yana Gaziantep'te bulunduklarını anımsatan Berger, "Bugün de Fırat Nehri'nde bir tekne turu yaptık. Rumkale'yi gördük. Türkiye'nin ne kadar güzel ve çeşitlilik gösteren bir ülke olduğunu fark ettik. Burayı da çok beğendik." dedi.

        Tarihi yerleri görmenin mutluluğunu yaşayan büyükelçiler, Rumkale hakkında bilgi alarak mekanı fotoğrafladı.

        Berger'in eşi Marilena, çevresindekilerle şakalaşarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa