Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Allah'ın izniyle hem mevsimlik tarım işçilerimiz daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sürdürecekler hem de çocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstererek çocuklarımız fiziki ve psikolojik olarak daha iyi bir yerde büyüyecekler." dedi.

        Bağlı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Abdurrahman Dede Mahallesi'nde bazı muhtarlarla görüşüp çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Daha sonra pamuk tarlasına giderek işçilerle bir araya gelen Bağlı, ailelere çocukları tarlada çalıştırmamaları konusunda uyardı ve mevsimlik tarım işçilerinin sigortalı olması ile ilgili bilgi verdi.

        Bağlı, biber tarlasında ziyaret ettiği işçilerle de sohbet ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdamı teşvik ve kayıt dışılıkla mücadele kapsamında mevsimlik tarım işçilerini bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi.

        Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili çıkan bir genelgenin bulunduğunu ve burada herkesin sorumluluk ve görevleri olduğunu aktaran Bağlı, insanları bilinçlendirmek için çalıştıklarını ifade etti.

        SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, mevsimlik tarım işçilerinin belli bir statüsünün bulunduğunu ve bunların sigortalı olmaları gerektiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

        "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun hassas olduğu bir konu çocuk işçiliği, çocuk işçiliğiyle mücadele ve bu konuyla ilgili sıfır tolerans söz konusu olduğu için özellikle arazide çalışan çocuğumuz var mı yok mu, varsa aileleriyle konuşalım ikna edelim dedik. Çocukların olması gereken yer okuldur, çocuklar tarlada çalışacak işçi değildir, bu zaten kanunen mümkün olmayan bir durum. Çocukların psikolojik ve fiziki gelişimleri için eğitim ortamında ve sağlıklı bir ortamda büyümeleri gerekirken onları sahada işçi olarak çalıştırmaya müsaade etmeyeceğimizi, bunun için devletin çeşitli teşvikler getirdiğini kendilerine söyledik. Sağ olsun vatandaşlarımız da buna ilgi duydular. Allah'ın izniyle hem mevsimlik tarım işçilerimiz daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sürdürecekler hem de çocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstererek, çocuklarımız fiziki ve psikolojik olarak daha iyi bir yerde büyüyecekler ve geleceğin nesli daha sağlıklı ve iyi bir nesil olacak diye düşünüyorum."

        İşçilerle Kürtçe konuşan Bağlı, ailelerden çocuklarını tarlada çalıştırmamaları konusunda söz aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa