Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde 350 Suriyeli aileye bebek bezi ve mama yardımında bulundu.

        İHH Kilis Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik insani yardım çalışmaları sürüyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Suriye Çalışmaları Saha Koordinatörü Ömer Koparan, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, Aynil Beyza kampında yaşayan 350 aileye çocuk ihtiyaçlarının yer aldığı yardım kolisi dağıttıklarını belirtti.

        Savaştan en fazla çocukların etkilendiğini dile getiren Koparan, şunları söyledi:

        "Savaşın ortasında doğup büyüyen çocukların, gelişimlerini rahat bir şekilde sürdürmeleri için savaşın başladığı günden bu yana çalışıyoruz. Zor durumda olan bölge halkının yaralarını sarmak için bir çok proje başlattık. Bu kapsamda bugün Cerablus'ta 350 aileye içinde bisküvi, bebek maması, yeni doğan maması ve bebek bezi bulunan çocuk kolisi dağıttık."

        Koparan, hayırseverlerin desteğiyle zor şartlarda yaşayan bölge halkına yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa