Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Norveç'te gerçekleştirilen NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, bizzat Cumhurbaşkanı'nın ağzından derhal gereken reaksiyonu göstermiş ve yapılan yanlıştan da hemen dönülmüştür. Gerekli özürler yapılmıştır. Yapılan yanlışın müsebbiplerine gerekli cezalar derhal tahakkuk ettirilmiştir." dedi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Akdağ'ı, Erzurum Havalimanı'nda Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve protokoldekiler karşıladı.

        Akdağ, havalimanı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin ilçe kongrelerine katılmak üzere kente geldiğini söyledi.

        AK Parti'nin yenilenerek ve güçlenerek yoluna devam ettiğini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

        "Bütün olumsuz baskılara rağmen Türkiye, iyi yolda ilerliyor. Ekim ayı içinde ihracatımız, bir önceki ekim ayına göre yüzde 15'in üzerinde arttı. Büyüme hızımız da ekonomimizin büyüme da hızı oldukça iyi. Dördüncü çeyrekte belki de yüzde 7'ye yakın bir büyüme hızına erişeceğiz. Türkiye, emin adımlarla, güçlenerek yoluna devam ediyor. Bir ülkenin liderliğinin güçlü olması, kararlı olması ve kendisini ülkesine adamış olması son derece önemlidir. Türkiye'de böyle bir liderimiz var. Gözbebeğimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan var."

        Akdağ, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin Tatbikatı'nda Atatürk'ün düşman liderler arasında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düşmanla işbirliği içinde gösterildiği skandala ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Türkiye Cumhuriyeti, bizzat Cumhurbaşkanı'nın ağzından derhal gereken reaksiyonu göstermiş ve yapılan yanlıştan da hemen dönülmüştür. Gerekli özürler yapılmıştır. Yapılan yanlışın müsebbiplerine gerekli cezalar derhal tahakkuk ettirilmiştir. Böyle olmak zorundayız, böyle olmak durumundayız. Hem 80 milyon vatandaşımız için hem de Türkiye'ye umut bağlamış birçok mazlum insan için, mağdur insan için, Türkiye'nin kararlı ve istikrarlı bir şekilde yola devam etmesi gerekiyor. Biz de bunun peşindeyiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa