Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin unutulmaya yüz tutmuş folklorik oyunlarının gün yüzüne çıkarılması, arşivlenmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla "Mazruna Gösteri Topluluğu" kuruldu.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, kentte insana dokunan çalışmalara hız verdiklerini belirterek, kentin unutulmaya yüz tutmuş sanat ve kültürünü ortaya çıkarmak için belediye bünyesinde konservatuvar birimi kurduklarını söyledi.

        Kursiyerlerin sosyalleşmelerine katkı sağladıklarını bildiren Yaman, "Dinlerin ve dillerin kadim şehri Mardin'de unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarımızı ortaya çıkarıp gelecek nesillere aktarmak adına Mazruna Gösteri Topluluğumuzu kurduk." dedi.

        Mardin'in unutulmaya yüz tutmuş folklorik oyunlarını dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini aktaran Yaman, kente has üzüm çeşidi olan mazrunadan yola çıkarak, topluluğa bu adı verdiklerini kaydetti.

        Yaman, "Gösteri topluluğumuz şehrimizin halk oyunlarının yanı sıra Türkiye'nin faklı bölgelerindeki halk oyunlarını da sergiliyor. Konservatuvarda verdiğimiz eğitimlerle ekibimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Böylelikle Türkiye ve Avrupa'da gösteriler yaparak Mardin'in unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarını herkese tanıtmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Konservatuvar Müdürü Seçkin Mataracı da gösteri ekibinin güzel sanatlar mezunu olduğunu vurgulayarak, kentin unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarını gün yüzüne çıkararak bunları arşivlemeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

        Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları mezunu Çiğdemcan Kerelti ise kentin folklorik kültürünü gençlere aktarmak istediklerini kaydetti.

        Belediyenin sağladığı imkandan dolayı memnun olduğunu belirten Kerelti, "Mardin'de böyle imkan yoktu. Mezun olduktan sonra kentimizde böyle bir çalışma yapmak istedik ama kimse bize destek vermemişti. Mardin Büyükşehir Belediyesi bize bu desteği sağladı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa