Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak suçundan yargılanan 3 eski emniyet müdürüne 7 yıl 6'şar hapis cezası verildi.

        Edirne 2. Ağır Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürleri Selçuk Öztürk, Özgür Yıldız ve Atilla Ayyavuz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanıkların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

        Öztürk, savunmasında, 20 yıl polis teşkilatında gururla görev yaptığını ve hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ileri sürerek, "Babam çok hasta ve bakacak kimsesi yok. O nedenle beraatimi talep ediyorum." dedi.

        Diğer tutuklu sanık Yıldız ise uzun süredir tutuklu bulunduğunu ve bazı sağlık sorunları yaşadığını öne sürdü.

        Terör örgütleriyle hiçbir bağlantısı olmadığını savunan Yıldız " Bu ağır suçlamayı kabul etmiyorum ve vicdanlarınıza bırakıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

        Ayyavuz da severek yaptığı mesleğinde, devlete ve milletine zarar gelecek hiçbir girişimde bulunmadığını, terör örgütü üyesi suçlamasını kabul etmediğini belirterek, "Terör örgütüne destek olanların, yardım edenlerin, hatta sempati duyanların bile Allah bin defa belasını versin" diye konuştu.

        Mahkeme heyeti savunmaların ardından açıkladığı kararda, Öztürk, Yıldız ve Ayyavuz'a, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa