Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencileri için uçak ve tren kütüphanelerde okuma etkinliği gerçekleştirildi.

        Öğretmenleri tarafından Çankırı Belediyesi tarafından yaptırılan uçak ve tren kütüphaneler ile Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi'ne götürülen 120 ilkokul öğrencisi bir süre kitap okudu.

        Öğrenciler, daha sonra uçağın kokpitini inceledi, tren ve uçak içindeki oyun gruplarıyla oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

        Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi sorumlusu Safiye Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinliği kapsamında Çankırı'daki bütün kütüphanelerde okuma etkinliği düzenlediklerini söyledi.

        Öğrencilerin uçak kokpiti ve trende kitap okuma fırsatı bulduklarını belirten Kılıç, "Etkinlikteki amacımız öğrencilerin okumayı sevmeleri. Klasik ortamlardan çıkıp farklı ortamlarda okumaya ilgilerini artırmak istiyoruz. Bunun için de Belediye Başkanlığının hazırladığı projeler doğrultusunda bir araya geliyoruz." dedi.

        Çocukların dünyasında oyun olduğunu, küçüklerin oyun oynamayı sevdiğini dile getiren Kılıç, "Çocuklar oyun oynayarak rahat olmayı isterler. Biz de bu amaç doğrultusunda kendilerini farklı yerlerde bir araya getirerek okuma alışkanlıklarını artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa