Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, enerji ve nakil kablo hırsızlıklarını gerçekleştiren şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 11'i tutuklandı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Kütahya ve Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki 32 ayrı enerji ve nakil kablo hırsızlığını gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden 5'i jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, diğer 15 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan Hakan Keçili, Ramazan Niğdelioğlu, Ayhan Macit, Mustafa Aydoğan, Tolga Yayvu, Sardar Sarı, Hacı Çoroğlu, Ahmet Yaldız, Murat Kaplan, Ahmet Horata ve Hakan Kahraman, "örgütlü nitelikli hırsızlık" suçundan tutuklandı.

        Diğer zanlılar R.S, C.S, C.G. ve T.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Jandarma ekiplerinin yaklaşık 3 ay süren çalışma sonunda, Kütahya merkez ve Tavşanlı ilçesi ile Bozüyük'teki şüphelilerin ev ve iş yerlerine önceki gün eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

        Arama ve kontrollerde 2 bin 782 metre telefon kablosu, 600 gram bakır kablo, hırsızlık olaylarında kullanılan birer kablo soyma makinesi, demir kesme makası, direğe tırmanma aparatı ile kuru sıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirilmişti. Hırsızlık şebekesi üyesi oldukları iddiasıyla 20 kişi gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa