Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

        Büyükelçi Savinykh, ziyarette yaptığı açıklamada, geçtiğimiz birkaç yıl içinde Türkiye ile Belarus arasındaki ikili ilişkilerin aktif şekilde gelişmeye başladığını belirtti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Belarus’a yaptığı ziyaretle ilişkilerin başka bir boyuta taşındığına dikkati çeken Savinykh, şunları söyledi:

        "Cumhurbaşkanımızla yapılan görüşmelerle stratejik gelişmeler de başlamış bulunmaktadır. Belarus’ta Ankodor firmasıyla beraber burada bir endüstri bölgesi kurmak istiyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin vereceği tüm destekler için şimdiden teşekkür ediyoruz. Eminim ki Türkiye ve Belarus birçok ortak proje yapabilecek durumdadır. İki tarafında karşılıklı olarak faydalanabileceği, ortak yapabileceğimiz birçok proje var. Türkler ile Belarus insanının mantalitesi, kültürü birbirine çok yakındır. Bu yüzden rahatlıkla çalışabileceğimize inanıyorum.”

        Başkan Sekmen de Belarus'un iş birliği yapmak istedikleri ülkelerden biri olduğunu aktararak, "Elbette ki karşılıklı iş birlikleri diyaloğumuzu daha da artıracaktır. Bahsi geçen firmanın teklifi bize geldiğinde biz de kendilerine bu yatırımların tamamını 'Erzurum’da yapın' demiştik. Böyle bir teklifin gelmesi gerçekten bizi mutlu etti. Ne kadar bir araziye ihtiyaçları olacaksa biz hemen yazılı teklifi alalım. İnşallah hayata geçecek bu projeyle ilimizin yatırım imkan ve olanakları daha da artacak." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa