Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Muş'tan Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen 175 öğrenci, tarihi ve turistlik yerleri gezdi.

        Davutlar Mahallesi'ndeki zeytinyağı müzesine giden öğrenciler, burada zeytinyağı yapımının tarihsel gelişimi hakkında bilgi aldı.

        "Biz Anadoluyuz" yazılı tişörtleri giyen öğrenciler, daha sonra Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nı gezdi. Milli parktaki koylara inen öğrenciler, sahilde yürüyüp özçekim yaptı.

        Muş'un Hasköy ilçesinde eğitim gören 6. sınıf öğrencisi Berkay Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada burada olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

        Ege Bölgesi'ne ilk kez geldiğini aktaran Bilgin, "Ömrümde ilk kez deniz görüyorum. Bizleri buraya getiren herkese çok teşekkür ediyorum. Hocalarımız bizlere çok güzel yerleri gezdiriyor. Burada gördüğüm güzellikleri Muş’taki arkadaşlarıma da anlatacağım." dedi.

        8. sınıf öğrencisi Zeynep Binici de daha önce deniz olan illeri gezdiğini belirterek "Buraya geldiğimiz için çok mutluyum. Arkadaşlarımızla çok güzel eğleniyoruz. Görmediğimiz yerleri görüyoruz. Kuşadası’na ilk kez geldim ve buraları çok sevdim." diye konuştu.

        7. sınıf öğrencisi Şevval Kılıç da bol bol fotoğraf çektiğini, farklı yerleri görmenin kendisini çok sevindirdiğini dile getirdi.

        Fuat Akdeniz ise etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür ederek "Denize giremiyoruz ama buralar çok güzel. Burada deniz ve güneş var. Her şey çok güzeldi. Denizi daha önce görmemiştim. Çok sevinçliyim." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa