Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Dalyanı'nda gelişen yumurtalı kefaller denize bırakıldı.

        Her yıl lagün ve dalyanların kuzuluklarına gelen yumurtalı kefallerin yüzde 10’unun denize bırakılması çalışmaları kapsamında Akyatan Dalyanı'ndaki balıklar alındı.

        Daha sonra yüzlerce yumurtalı kefal denize salındı.

        Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu uygulama sayesinde balıkların yumurtalarını denize bırakacaklarını, gelecek yıl ergin kefallerin tekrar Akyatan'a döneceğini söyledi.

        Tekin, balıkların yumurtalarını denize bırakılması için bu işlemin her sene döngü halinde devam ettirildiğini belirterek, "Haziran ayında denize bağlantı noktalarına çit koyarız, şubat ayında ise çitlerin önünü açarız ki dalyana rahatlıkla girebilsin bu balıklar. Dalyan, balıklar için üreme olgunluğuna gelinceye kadar vakit geçirdikleri yer. Dalyanların büyüklüğüne göre elde edilen balık miktarı ortaya çıkıyor. Sayı çok değişken o yüzden net sayı veremiyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa