Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında dava açılan eski Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile ağabeyinin tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevden alınan Çay ile ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı.

        Duruşmada, soruşturma kapsamında Pozantı Belediye Başkanlığında arama yapan polisler tanık olarak dinlendi.

        Söz verilen komiser V. E, 10-12 polis memuru ve muhtar ile belediye binasına gittiklerini söyledi.

        İlk etapta belediye başkanı sekreter odasına geçtiklerini belirten V.E, "Sırayla arama yapmaya başladık. Dağınık bir şekilde arama yapılmadı. Tek kamera olduğu için teker teker bütün odalarda arama yapıldı. Ben makam odasına herhangi delil ya da başka bir şey bırakmadım. Bu yönde kimseden de talimat almadım. Hakkımda FETÖ/PDY soruşturması yoktur. Belediye Başkanı Mustafa Çay ile aramızda herhangi bir husumet de bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

        Polis memuru C.G. de belediyenin kapısının çilingire açtırılarak arama çalışmasına başlandığını anlattı.

        Belediye Başkanının makam odasına girdiklerinde kendisinin başkanın masasını aramaya başladığını belirten C.G, "Masanın alt tarafında yığıltı şekilde kitap, dergi vardı. Oraya bakarken Fetullah Gülen'in yazmış olduğu kitabı buldum. Delil toplayan arkadaşa bu kitabı verdim. Delil poşetine koyup koymadığını bilmiyorum. Sonra birkaç CD bulduk, delil mahiyetinde onları da almıştık." diye konuştu.

        Mustafa Çay ise savunmasında, hakkında somut bir delil bulunmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen ve deşifre olduğu iddia edilen gizli tanık "Tırpan"ın gizli tanıklılığının kaldırılmasına, bir sonraki celse dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Adana'da, KHK gereği görevden alınan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa