Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı olarak askıya almasıyla ilgili, "Türkiye’nin tavrı çok sert değil. Karşılıklı bir diplomasi bu iş. ABD'nin vizeleri askıya almasıyla Türkiye'nin de askıya alması gerekiyordu. Onun için böyle bir tavır sergilendi. Gayet doğru bir karar." dedi.

        Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD'nin çok güçlü ticari, siyasi, sosyal ilişkileri olduğunu söyledi. Bu ilişkilerin NATO ile de güçlü bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Çetin, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 17,5 milyar dolar seviyesinde bulunduğuna dikkati çekti.

        ATSO Başkanı Çetin, "Karşılıklı vizelerin askıya alınması ticari ilişkilerimizi bir miktar sekteye uğratacaktır ama umuyorum ki bu süreçte iyi bir diplomasiyle bu sorunları en kısa zamanda çözeriz." diye konuştu.

        - "Ticaret, karşılıklı görüşmeyle yürüyen bir ilişkidir"

        Türkiye'nin ABD ile her zaman siyasi ve sosyal bir ilişkisi olduğunu söyleyen Çetin, "Ben bu süreçte ilişkinin zedelenmeden, çok zarar görmeden aşılacağını düşünüyorum. Sanıyorum önümüzdeki süreçte ciddi gelişmeler olur ve iş daha olumlu olarak devam eder." ifadesini kullandı.

        Bu tür gelişmelerin ticaretle uğraşanları etkilediğine işaret eden Çetin, şunları söyledi:

        "Bu kararlar bizi etkiliyor. Ticaret karşılıklı görüşmeyle yürüyen bir ilişkidir. Psikolojik olarak bile vizelerin askıya alınması ticareti engelleyen bir unsurdur. Biz işimize bakıyoruz. Toplam ticaret hacminde ABD 4 ya da 5'inci sırada. O açıdan bakmak gerekir. Dışişleri Bakanının da Antalyalı olması açısından bu ilişkiler iyi bir diplomasiyle çözülür diye düşünüyorum."

        - "Biz de gerekli tepkiyi vermek zorundayız"

        Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Çetin, iş adamları olarak Türkiye'nin tavrını desteklediklerini kaydetti. Çetin, "Türkiye'nin tavrı çok sert değil. Karşılıklı bir diplomasi bu iş. ABD’nin vizeleri askıya almasıyla Türkiye'nin de askıya alması gerekiyordu. Onun için böyle bir tavır sergilendi. Gayet doğru bir karar. Yöneticilerimiz 'Burası bir kabile devleti değil.' diyerek gerekli cevabı verdi. Biz de gerekli tepkiyi vermek zorundayız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa