Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" gibi suçlardan çeşitli cezalar talep edilen sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

        Söz alan HDP Gaziantep eski il başkanı tutuklu sanık Erkan Şahin, atılı suçlamaları reddederek, TAPE kayıtlarının bir bütün halinde incelenmesi halinde iddianamede atılı olan suçlara cevap olacağını öne sürdü.

        Çatışmada öldürülen kişinin ailesine belediye tarafından taziye çadırı verilmediğine şahit olduğunu, bu nedenle aileye yardım ettiklerini savunan Şahin, Cizre'ye de propaganda amaçlı gitmediğini, hendeklerin kapatılması için gittiğini iddia etti.

        Tutuklu sanık Hasan Erkan, ölen PKK militanlarının aileleriyle ilgilendiği yönündeki iddiayı kabul etmeyerek, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımların kendi adıya kayıtlı olan ancak kendisine ait olmayan hesaptan yapıldığını öne sürdü.

        Diğer sanıklar da ilk duruşmadaki beyanlarını tekrarlayarak, beraatlerini istedi.

        Cumhuriyet savcısı, koruma tedbirlerinin devamını talep etti.

        Avukatlar da iddianamede sanıklar hakkında somut delil bulunmadığını, tutuklu sanıkların tahliyelerini ve imza tedbiri bulunan sanıklar için de adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep etti.

        Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, bir avukatın HDP ile ilgili savunması sırasında uyarıda bulunarak, "Sanık hakkında atılı suçlar iddianamede belli. Bunlar üzerinden savunma yapın. Burası HDP'nin övüleceği yer değil" dedi.

        Avukat savunmalarının ardından ara kararı açıklayan Başkan Durmaz, tutuklu sanıklar Şahin ile Erkan'ın tutukluluğuna devam, Salih Y'nin haftada iki gün imza atma tedbiriyle tahliyesine, diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde değiştirilmesine ve tanıkların gelecek celse dinlenmesine karar verdi.

        Başkan Durmaz, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlayıp taraflara iletmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa