Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Şırnak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı tümgeneral Abdullah Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da yer aldığı 12'si tutuklu 385 sanığın yargılanmasına Adana'da devam edildi.

        Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmaya 12'si tutuklu eski rütbeli asker, 50'si tutuksuz uzman çavuş olmak üzere 62 sanık ve avukatları katıldı.

        Mahkemede savunması istenen sanık A.D. 15 Temmuz günü cep telefonlarının alınmayacağı talimatı verildiğini ve daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi.

        Meskun mahal operasyonları sırasında cep telefonlarını yanlarına aldıklarını belirten A.D, şunları anlattı:

        "Telefonlarımızı teslim edip araçlara bindik ve ben tedirgin oldum. Konvoy halinde yolda devam ederken polisler bize ilk olarak el salladı. Biz tim komutanımıza yolda hareket halindeyken nereye gittiğimizi sorduk. Tim komutanımız ise nereye gittiğimizi bilmediğini söyledi. Sonra Cizre girişinde çevik kuvvet ekipleri yola çıkmıştı. Bağrışmalar yaşanıyordu. Polisler bize doğru 'Sizlerle birlikte meskun mahal operasyonlarına katıldık. Şehitlerimize beraber sahip çıktık' diye bağırdı. Daha sonra bir polis geldi ve 'Kardeşim siz nereye gidiyorsunuz' dedi. Bende telefonlarımızın toplandığını ve nereye gittiğimizi bilmediğimi söyledim. Polis o esnada bize bir kalkışma olduğunu söyledi. Daha sonra Tugay Komutanı bir kobra aracıyla ileri doğru gitti. Tugay Komutanı polislere, 'Açın burayı yoksa uçakları buraya yönlendiririm burayı ben açtırırım' dedi. Biz silahlarımızı bıraktık ve dönüşe geçtik. Biz normalde operasyonlara uzun tişört giyip gidiyorduk. Tabur komutanı bize kısa kollu gömlek giyin dedi. Normalde kısa kollu gömleği içtimada giyiyorduk. Murat Binbaşı sabah içtimasında bize 'bugün görev var ama ne zaman çıkacağımız belli değil' dedi."

        - "Üzerine telefon alan meslekten atılır"

        Duruşmada savunması istenen tutuksuz sanık uzman çavuş A.T. ise 15 Temmuz günü hazır kıta olarak bekletildiklerini ve Cudi bölgesine operasyon olacağı şeklinde söylentilerin dolaştığını dile getirdi.

        Akşam saat 21.30 ve 22.00 sularında bir anda içtima alanında hazır olmaları yönünde emir geldiğini kaydeden A.T, şöyle devam etti:

        "Askeri operasyon elbiselerini giydik ve tugaydan çıkış yaptık. Daha önceki operasyonlarda telefonlarımızı yanımıza alıyorduk. Ama bu sefer bölük komutanımız Ferhan Aktürk 'Üzerine telefon alanı meslekten atarız' dedi. Konvoyun ön tarafında gerçekleşen arbedeyi ben görmedim. Zaten tim komutanımız bize bir kalkışma hareketinin olduğunu ve araçlardan inmememiz gerektiğini söyledi. Olay gününe dair bütün bildiklerimi anlattım beraatimi talep ediyorum."

        Bir kısım sanık savunmalarının alınmasının ardından mahkeme başkanı, tutuklu sanık 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı tümgeneral Abdullah Baysar'ın avukatının Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararına ilişkin itirazının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildiğini ve sanık Baysar hakkında tahliye kararı verildiğini açıkladı.

        Mahkeme diğer sanıkların savunmalarının alınmasına yarın devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa