Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - 7'nci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) kapsamında National Geographic fotoğrafçısı Jeremy Horner, fotoğraf meraklılarıyla bir araya geldi.

        Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen festival kapsamında fotoğraf tutkunları usta isimlerle buluşma fırsatı buluyor.

        Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Hüdavendigar Salonundaki sanatçı söyleşilerinin ilk konuğu ise İngiliz fotoğraf sanatçısı Vanessa Winship oldu.

        Fotoğrafla tanışma serüvenini anlatan Winship, dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı çalışmaları ve projeleri fotoğrafsevenlerle paylaştı. "Karadeniz" temalı fotoğraf çalışmasını konuklara anlatan Winship, Bursa'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

        Sanatçı söyleşilerinin ikinci konuğu ise National Geographic fotoğrafçısı Jeremy Horner oldu. Nasıl fotoğrafçı olduğunu, uzun soluklu projelerini, UNICEF ile yaptığı çalışmalarını katılımcılarla paylaşan Horner, Asya ziyaretinde Çin, Nepal ve Endonezya'daki izlenimlerini ve fotoğraflarını sundu.

        Berlin duvarı yıkımı sırasında tarihi olaya şahitlik ettiğini aktaran Horner, UNICEF ile yaptığı 20 senelik iş birliği sırasındaki tecrübelerini ve fotoğraf karelerini paylaştı. Büyük tsunami sırasında Tayland'da olduğunu ve dehşeti fotoğraflama fırsatı bulduğunu anlatan Horner, Kuzey Kore'de yaptığı çalışmaları da gösterdi.

        Dünyanın birçok yerinde bulunduğunu ve fotoğrafladığını belirten Horner, Türkiye'de olmaktan da mutluluk duyduğunu dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa