Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Boccede Petank Birinci Lig müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

        Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından Kemer Ralli Alanı'nda düzenlenen ve petank disiplininde oynanan lig müsabakalarına 16 takımdan yaklaşık 100 sporcu katılıyor.

        TBBDF Bocce Asbaşkanı Faik Kapsız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, federasyon olarak bu yıl ilk kez Petank Birinci Ligi'ni oluşturduklarını, en son gerçekleştirilen eleme müsabakaları sonucunda 16 takımın lige katılmaya hak kazandığını söyledi.

        Ligin 30 hafta süreceğini ve müsabakaların 6 etap üzerinden oynanacağını anlatan Kapsız, karşılaşmada 3 oyun kazanan takımın puanı hanesine yazdıracağını aktardı.

        Boccenin 2024'te Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak olimpiyat oyunlarında yer alması için başvuruda bulunduklarını kaydeden Kapsız, şöyle konuştu:

        "İnşallah boccede milli sporcuları olimpiyatlarda göreceğiz. Boccenin olimpiyatlarda yer alması için 2 yıldır çalışmalar yürütüyoruz. Bütün ülkeler kendi çapında duyurularını yaptı. Türkiye olarak göze bocce topu tutarak farkındalık oluşturmak istedik. Bu farkındalık dünyada büyük ses getirdi."

        Müsabakalar, 18 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa