Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın Yurtiçi Gayri Safi Milli Hasıla'da 8. sırada olmasına rağmen ihracat sıralamasında 11. sırada olmasının bir sorunun göstergesi olduğunu belirterek, ihracat yapmayı Adana'nın bir mecburiyeti olarak gördüğünü söyledi.

        ATO tarafından kente firmaların ihracat kapasitelerin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan İhracat Hamlesi Programı kapsamında firma yetkililerine ihracat eğitim programı düzenlendi.

        Menevşe, bir otelde gerçekleşen programın açılışında yaptığı konuşmada, ilkini geçen yıl başlattıkları bu programı devam ettirdiklerini belirtti.

        Adana'nın iç ticarette iyi durumda olduğunu ancak bunun kendilerine yetmeyeceğini ifade eden Menevşe, iç ticarette fiyat kırma olarak algılanan rekabet ataletinden kurtulmak için mutlaka ihracata yönelinmesi gerektiğini vurguladı.

        İhracata yönelen firmaların daha kaliteli mal üretmeye başlayıp, teknolojiyi daha yakından takip etmeye, Ar-Ge'ye yatırım yapmaya başlayacaklarını dikkati çeken Menevşe, "Bir noktaya gelmek için bir kere ihracat kervanına girmek mecburiyetindesiniz. Biz bu kervana yeni vagonları ilave etmek hedefindeyiz. İlk dönemde 8-10 firmayı bu hamleye sokmuş, ihracat yapar pozisyona getirmiştik." diye konuştu.

        Kentin ihracat yapma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Menevşe, şunları söyledi:

        "Adana'da ihracat yapan firma sayısı bin ila bin 100 arasında değişiyor. Bu rakam hakikaten çok az. Adana'da 40 bin firma var. Bunun 25 - 26 bini bize kayıtlı. 40 bin firmadan bin firma ihracat yapıyor. Bu gerçekten ifade etmekte zorlanıyorum ama çok az. Adana, Yurtiçi Gayri Safi Milli Hasıla'da 8. sırada ama ihracat sıralamasında 11. sırada. Demek bir potansiyel var, bu potansiyeli gerçekleştirip fiiliyata sokamıyoruz. Burada bir sıkıntı var. Bir kere ihracat yapmayı Adana'nın mecburiyeti olarak görüyorum."

        Menevşe, geçen hafta kenti ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de bu sayının artırılması için kendilerine hedefler gösterdiğini, bu hedeflere uygun hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa