Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, geçen yıl bölücü terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısında şehit düşen polis memuru Nefise Özsoy'un kızlık soyadı olan Çetin'in, ailesinin dilekçeyle talebi üzerine, mezar taşına ve ikametlerinin önünden geçen sokağa eklenmesinin uygun görüldüğünü belirtti.

        Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, şehit polis memuru Özsoy'un Uzunköprü ilçesinde doğduğu ve yüksek öğrenimi dahil eğitimini Edirne'de tamamladığını ifade etti.

        Şehit polis memuru Özsoy'un mesleğe atanması sonrasında Edirne'den ayrıldığı, gazi polis memuru Cumhur Özsoy'la evlendiği ve terör saldırısı sonrası şehit olduğunu ifade eden Vali Özdemir, şunları kaydetti:

        "Şehit polis memurunun ailesi, dilekçe ile ilgili makamlara müracaatta bulunarak, kızları Nefise Özsoy’un kızlık soyadının (Çetin) da mezar taşına ve ikametlerinin önünden geçen sokağa eklenmesini talep etmiştir. Bu talep sonrası yapılan değerlendirmede evlendikten sonra aldığı soyadı ile Edirne’deki çevresi, arkadaşları ve kamuoyu tarafından bilinmesi için evlenmeden önceki soyadının da mezar taşına ve ikametlerinin önünden geçen sokağa eklenmesinin uygun olacağı görülmüştür. Bu gerekçeler göz önünde bulundurularak konu uygun görüşle Edirne Belediyesine gönderilmiş, Belediye Meclisi bu gerekçeler doğrultusunda mezar taşı ve sokağa verilecek ismin 'Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy' olarak düzenlenmesine karar vermiştir."

        Bu arada, şehidin eşi Cumhur Özsoy'un, düzenleme ile ilgili kendisinin görüşü alınmadığı şeklindeki iddiaları bazı basın organlarında yer almıştı.

        Nefise Çetin Özsoy, geçen yıl haziran ayında Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa