Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) Geliştirme ve Destekleme İdaresinin (KOSGEB) Türkiye genelinde imalat sanayi sektöründeki KOBİ'lere 500 milyonluk destek sağlayacağı bildirildi.

        Erzurum KOSGEB Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, imalat sanayisi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin desteklenmesi için KOSGEB tarafından Kobi Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında "Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ'lerin Payının Arttırılması" konulu proje hazırlandığı belirtildi.

        Proje çağrısında hedef kitlenin imalat sektöründeki KOBİ'ler olduğu anlatılan açıklamada, proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiği kaydedildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerin tümü projeye başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin Türk lirasına kadar geri ödemesiz, 700 bin Türk lirasına kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyona kadar destek verilebilecektir."

        Açıklamada, söz konusu sektörlerde toplam 500 milyonluk destek sağlanacağı belirtilerek, proje çağrısı için başvuru sisteminin 20 Ekim saat 23.59'da kapatılacağı, son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa