Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da açıklamalarında "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık'ın yargılanmasına başlandı.

        Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık Çıtırık, avukat olan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile çok sayıda avukat katıldı.

        Kimlik sorgusu yapılan Çıtırık, mal varlığını soran mahkeme başkanına, "Şükür hiçbir şeyim yok." diye cevap verdi.

        Bu sırada mahkeme başkanı duruşma salonunun küçük olması nedeniyle dolduğunu belirterek, içeri kimsenin alınmamasını istedi.

        Bunun üzerine içeri girmeye çalışan avukatlar ile mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası dışarıda bekleyenlerin de içeri alınmasına karar verildi.

        Daha sonra savunmasına devam eden Çıtırık, 2012-2016 yılları arasında baro başkanlığı yaptığını hatırlatarak, suçlamada kendisi için hangi terör örgütü propagandası yaptığının yazılmadığını, yaptığı açıklamaların suç unsuru içermediğini, terörü öven açıklamalar olmadığını savundu.

        Yaptığı açıklamaların Türkiye'deki hukuki gelişmelerle ilgili olduğunu ifade eden Çıtırık, "Bu açıklamaları yapmak benim baro başkanı olarak görevimdir. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerde belirtildiği gibi ifade özgürlüğü ve eleştiriden başka bir şey değildir. Hesap verebilen şeffaf devlet yönetiminden, barıştan söz ettim. Açıklamalarım terör örgütü propagandası içermemektedir. Hangi terör örgütünün propagandasını yaptığımı bilmeden yargılanıyorum." dedi.

        Duruşma, mahkeme savcısının sanık Çıtırık’ın avukatının yaptığı yazılı savunmayı incelemesi için 20 Ekim'e ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa