Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis memuru Abdulkadir Oğuz'un, nişanlısının yanında şehit edilmesi, zırhlı araca yönelik bombalı saldırı sonucu 7 polisin yaralanması ve malzeme taşıyan tırın yağmalanması olaylarına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan PKK'lı terörist Uğur Can Noyan'ın, hakkında açılan davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 280 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksekova'da terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sanık Noyan hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

        Hazırlanan iddianame, Hakkari 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede, "Serhabun" kod adlı PKK'lı teröristin "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "7 kez tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etmek", "tasarlayarak öldürmek", "patlayıcı madde bulundurmak", "kamu malına zarar vermek", "nitelikli yağma" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 280 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

        İddianamede, çeşitli tarihlerde yakalanan 2 teröristin ifadelerinde, terör örgütü PKK'nın sözde "sivil savunma birliği"nde faaliyet gösteren sanık Noyan'ın, nişanlısıyla alışveriş yapan polis memuru Abdulkadir Oğuz'u şehit eden teröriste gözcülük yaptığını söyledikleri belirtildi.

        Sanık Noyan'ın, Yüksekova'da 21 Ocak 2016'da zırhlı araca yönelik el yapımı patlayıcıyla düzenlenen, 7 polisin yaralandığı saldırıda da yer aldığı kaydedilen iddianamede, 28 Şubat 2016'da da kuruyemiş yüklü tırı durdurarak içindeki malzemeleri yağmaladığı bildirildi.

        Güvenlik güçlerince değişik tarihlerde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 7 teröristin iddianamedeki ifadelerinden de sanığın, ilçede çukur kazma ve barikat kurma eylemlerine katıldığının belirlendiği aktarıldı.

        Noyan'ın ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

        İlçede yakalanan bir PKK'lı terörist hakkında da polis memuru Oğuz'u şehit eden teröriste gözcülük yaptığı ve çeşitli terör saldırılarına katıldığı gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 267 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa